Hoe ondergoed een omzetbooster voor Kruidvat werd

Hoe ondergoed een omzetbooster voor Kruidvat werd

Categorie
Durables
Adverteerder
KRUIDVAT
Bureau
DDB Unlimited & Eigen Fabrikaat
Jaar
2021
Paginanummer
200

Doelstelling

Wanneer aan Nederland wordt gevraagd waar men goed en voordelig ondergoed koopt, denkt men eerder aan Zeeman of HEMA dan aan Kruidvat. Hoe linken we Kruidvat aan kwalitatief ondergoed én zorgen we voor een sterke omzetstijging?

Doelgroep

Alle vrouwen in Nederland.

Merkomschrijving

Kruidvat heeft voor ieder figuur kwalitatief en goed passend ondergoed van eigen merk.

Concept

Ieder figuur is anders. Dus iedere bil is anders. Toch lijken alle fotomodellen in ondergoedreclames op elkaar. Met billen verschillen viert Kruidvat de diversiteit aan billen. En laat het zien dat het echt voor iedereen lekker zittend en kwalitatief hoogstaand ondergoed heeft - voor een Kruidvat prijsje.

Media- en middelenstrategie

Er werd slim bereik opgebouwd via online video's, (D)OOH, display en search. Ook werd het maximale uit owned media gehaald; van winkel take-overs in alle filialen tot digi-magazine. Via influencers (zij kregen een starterskit met ondergoed opgestuurd) en content samenwerkingen met o.a. LINDA en MarieClaire, werd dieper ingegaan op de verschillende billen - en de kwaliteit van Kruidvat ondergoed. Dit zorgde direct voor zowel een boost in kwaliteitsperceptie als omzet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken