Hoe Nederland deze zomer de ouderen niet vergat

Hoe Nederland deze zomer de ouderen niet vergat

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
MINISTERIE VAN VWS
Bureau
Publicis Groupe
Jaar
2019
Paginanummer
329

Nominatie 2019

Doelstelling

In de zomer voelen ouderen zich vaak verlaten. De vertrouwde omgeving (buurtgenoten, vrienden, familie en verzorgers) is met vakantie of onbereikbaar. Het reguliere sociale vangnet vertoont gaten. Tijd voor een campagne om de zomer voor ouderen minder eenzaam te laten verlopen.

Doelgroep

Nederlanders met ouderen in hun omgeving.

Merkomschrijving

Een tegen Eenzaamheid is de coalitie tegen eenzaamheid.

Concept

1 op de 6 ouderen voelt zich zomers eenzamer. Dat brengen we naar voren en we sporen thuisblijvers en vakantiegangers aan om contact te houden met ouderen thuis.

Media- en middelenstrategie

We brachten de doelgroep op relevante en onverwachte plekken met de boodschap in aanraking. Thuisblijvers via TVC. Vliegtuigpassagiers via Schiphol-media. Automobilisten via billboards bij grensovergangen. Die laatsten bereikten we ook op een unieke en onconventionele manier. Via Flitsmeister. De app kent 1,6 miljoen gebruikers en biedt meer info dan snelheidscontroles. Via gps registreerde de app wanneer automobilisten de Nederlandse grens passeerden en stuurde een pushnotificatie met de boodschap. Dat deze aanpak werkte, bleek uit de CTR van 8,41%! Ruim 1,5x zoveel als normaal.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken