Hoe Jumbo Foodcoach infiltreert onder fanatieke amateursporters

Hoe Jumbo Foodcoach infiltreert onder fanatieke amateursporters

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
JUMBO SUPERMARKTEN
Bureau
Alfred International & UM Nederland
Jaar
2020
Paginanummer
380

Doelstelling

Creëer nieuwsgierigheid en 50.000 downloads.

Doelgroep

In fase 1 richten we ons op fanatieke amateurwielrenners. Zij weten alles van trainingsschema's en gear, maar zijn minder goed bezig met hun voeding. Dat geldt ook voor de bredere doelgroep van fase 2, de fanatieke hardlopers. Belangrijk verschil: bij veel hardlopers is niet de sportprestatie het einddoel, maar gezonder leven.

Merkomschrijving

Jumbo Foodcoach is de afgelopen jaren ontwikkeld in samenwerking met Team Jumbo-Visma. De topsporters krijgen via de app een gepersonaliseerd voedingsplan en gebruiken de app dagelijks. De app werd ondertussen doorontwikkeld en kwam vanaf medio 2020 beschikbaar voor amateursporters.

Concept

De wielerdoelgroep kijkt naar andere renners - en zeker naar profs. Als pre-launch laten we de doelgroep de app zelf ontdekken via Filemon Wesselink, wielerjournalist en -liefhebber. Als echte cyclofanatic stelt hij zichzelf een uitdaging: binnen 5 weken zijn coronabuikje kwijt én (virtueel) de gevreesde Angliru beklimmen. Vervolgens start de campagne met daarin Jumbo-rolmodellen en regels als 'Presteren als Primoz, begint met eten als Primoz'. Met de bekende renners in uitingen en de sportief directeur en de performance chef in branded content. Dezelfde succesformule wordt in fase 2 toegepast op de hardlopers, nu met healthy lifestyle rolmodel Naomi van As.

Media- en middelenstrategie

Deze doelgroep is ambitieus en dat zie je terug in hun mediaconsumptie. Ze volgen minutieus wat andere wielrenners doen, o.a. via sites, vlogs en social media. Daarom verspreiden we Filemons vlogs via zijn eigen social kanalen én via die van Team Jumbo-Visma. En vlak voor de lancering volgt Eurosport, dat onze mini-docu van Filemons challenge (met daarin hun verslaggevers) verwerkt in hun wielerpodcast Kop over Kop, die zelfs op tv wordt uitgezonden. De lancering zelf wordt vervolgens zo weggezet, zodat wielrenners er niet omheen kunnen, van YouTube en social advertising tot branded content op wielerwebsites en De Rode Lantaarn, de grootste wielerpodcast. Er is zelfs een Challenge op ride and run sharing platform Strava, met als doel 10.000 Kcal verbranden - perfecte aanleiding om hen het belang van een persoonlijk voedingsplan te laten ervaren.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken