#hierteekenen

#hierteekenen

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
RIJKSMUSEUM
Bureau
Skipintro
Jaar
2015
Paginanummer
98

Winnaar 2015

Doelstelling

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland en wil mensen, kunst en geschiedenis verbinden. Sinds de heropening heeft het museum weer een voorkeurspositie in de hoofden en harten van Nederland gekregen. Het Rijksmuseum wil meer zijn dan een museum, het wil inspireren op een toegankelijke manier. De ambitie is om een bron van creativiteit te zijn. Met deze campagne laat het Rijksmuseum zien dat oude meesters, voor mensen van nu zijn. Een museum is geen stilte zone waar je je chique moet gedragen, maar een plek waar iedereen geïnspireerd kan raken en zijn talenten en fantasie kan ontwikkelen.

Doelgroep

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen: Jong én oud, met of zonder tekentalent, liefhebbers, families en potentiële museumbezoekers. De campagne richt zich primair op Nederland, maar heeft ook een internationale uitstraling.

Concept

Van tekenen ga je beter kijken. Veel museumbezoekers kijken tegenwoordig snel en oppervlakkig. Soms zelfs alleen maar door hun camera / telefoon. Dat is jammer want daardoor ervaren ze minder. Gelukkig is er een eenvoudige remedie: tekenen! Als je tekent, zie je dingen die je daarvoor nooit waren opgevallen. Je ziet verhoudingen, details, lijnen… je komt dichter bij het geheim van de kunstenaar. Daarom de campagne: #hierteekenen. N.B. Teekenen met dubbel e vanwege de Teekenschool, het educatief centrum van het Rijksmuseum.

Media- en middelenstrategie

Uitgangspunt: nieuwe ervaring creëren: actief fotograferen ontmoedigen (niet verbieden) en tekenblokken en potloden uitdelen. Kick off campagne tijdens de Big Draw (jaarlijks mondiaal evenement) waarbij tekenen wordt gestimuleerd. Vanuit de kracht van 'eigen middelen' zoals de Big Draw, schetsboekjes, gevelbanier, is samenwerking gezocht met professionele tekenaars die als ambassadeurs voor de campagne zijn ingezet. Campagne is nationaal aangejaagd via een tv-commercial, Online (Social Media, rijksmuseum.nl, e-mail marketing) PR rondom Big Draw: (mediawaarde NL: € 2.913.050,16). Internationale spinoff campagne door PR en blogs.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken