Hi, Ha, Dank-je-wel

Hi, Ha, Dank-je-wel

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ARAG
Bureau
True Ideas
Jaar
2017
Paginanummer
68

Nominatie 2017

Doelstelling

Teringlijer, blinde homo of hondenlul is helaas binnen en langs de lijn, frequent taalgebruik richting scheidsrechters. Het voetbalveld is hét epicentrum waar de maatschappelijke verruwing al jarenlang een uitlaatklep vindt. Als sponsor van scheidsrechters manifesteert ARAG zich als voorvechter van FairPlay in de Nederlandse samenleving. Doelstelling van deze campagne is om ARAG te profileren als een merk dat tegengas wil geven aan de groeiende verharding in de maatschappij. Met de scheidsrechter als metafoor.

Doelgroep

Voetbalminnend Nederland.

Merkomschrijving

ARAG, juridische dienstverleners.

Concept

Door slim gebruik te maken van de kracht, het ritme en de herkenbaarheid van Hi-Ha-Hondenlul, vormen we de meest bekende en frequent gebruikte scheldkanonnade op het voetbalveld om tot een positief signaal voor FairPlay en waardering voor scheidrechters. Als afzender van deze boodschap profileert ARAG zich als merk tegen maatschappelijke verruwing. Van schelden tot waardering in 5 lettergrepen.

Media- en middelenstrategie

Om maximale impact te creëren is als centrale medium gekozen voor digitale billboards langs grote toegangswegen en rondom voetbalstadions. Ook pushten we de boodschap via sociale kanalen, rond grote voetbalwedstrijden en via virtual billboarding kwam de boodschap op TV. Voor amateurclubs stelden we onder meer alle 'campagnekreten' beschikbaar als A1-posters, met daarbij de uitnodiging hun waardering uit te spreken voor hun eigen scheidsrechters. Oftewel een creatief concept dat optimaal werkt binnen de beperkende voorwaarde en kracht van digitale buitenreclame, en de 'hier en nu' relevantie van social. Recht tussen de 'ogen en oren' van de doelgroep.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken