Het Vrouwenhart

Het Vrouwenhart

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
HARTSTICHTING
Bureau
LifeHunters
Jaar
2017
Paginanummer
268

Doelstelling

Betrokkenheid creëren bij hart- en vaatziekten bij vrouwen. Bereik 2 mln vrouwen in september.

Doelgroep

Vrouwen 25+

Merkomschrijving

Hartstichting wil hart- en vaatziekten eerder opsporen en beter behandelen door meer draagvlak te creëren voor donaties voor onderzoek.

Concept

Omdat onderzoek gedaan is op het mannenlichaam, kunnen artsen hart- en vaatziekten bij vrouwen niet goed opsporen. Idee: De Auditie; een online format waarin 3 actrices een hartinfarct bij een vrouw nadoen. Op de auditie blijkt dat zij alleen de mannelijke symptomen kennen. Na afloop zien ze de video van de studioreceptioniste die zelf een hartinfarct had. Haar ervaringen zijn een eye-opener voor de actrices én kijkers.

Media- en middelenstrategie

Het online videoformat vormt de basis van de campagne. Strategie is een longform Youtube versie en social cutdowns. Daarnaast 15/20/30 sec. retargeting versies voor conversie. Mediastrategie: seeding, social PR, native placements & vrouwelijke influencers die eigen ervaringen delen. Dit realiseerde gewenste sneeuwbaleffect met 2,7 mln views en 6,2 mln bereik. Exponentieel groeiende engagement gemeten in clicks naar hartstichting.nl, social comments & shares.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken