Het voordeel van het zuiden

Het voordeel van het zuiden

Categorie
Retail
Adverteerder
JAN LINDERS
Bureau
Crossmarks
Jaar
2013
Paginanummer
404

Nominatie 2013

Doelstelling

De nummer 1 supermarkt van het zuiden van Nederland worden.

Doelgroep

Boodschappers uit Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant. De belangrijkste focusgroepen hierbinnen zijn welgestelde huishoudens met kinderen, huishoudens met kinderen met een beperkt inkomen en tweepersoonshuishoudens met één werkende.

Concept

Tussen al het prijzengeweld van de grote supers in Nederland, onderscheidt Jan Linders zich door zichzelf te positioneren als dé supermarkt van het zuiden met de allerbeste versproducten. De herpositioneringscampagne bestaat uit diverse deelcampagnes waarin versproducten en hun vaak regionale herkomst een podiumplaats krijgen en de verbondenheid met het zuiden centraal staan. Ook is er een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld die goed past bij het regionale karakter van de Limburgse supermarkt.

Media- en middelenstrategie

De herpositionering en visuele identiteit zijn integraal vertaald naar de folder, de website, instore, het 'Boodschappen' magazine, spaaracties en advertenties in lokale huis-aan-huisbladen. En met succes, want Jan Linders is door klanten verkozen tot beste supermarkt, beste verssupermarkt en duurzaamste supermarkt (GFK 2013). Joop Holla van GfK noemt de duidelijke regionale positionering een belangrijke reden voor de hoge rapportcijfers. Als kers op de taart heeft Jan Linders ook nog de ABN AMRO publieksprijs Beste Winkelketen van Nederland gewonnen in de categorie supermarktketens.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken