Het OHRA-echtpaar, al 4 jaar Nederland’s favoriete pechvogels

Het OHRA-echtpaar, al 4 jaar Nederland’s favoriete pechvogels

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
OHRA
Bureau
Joe Public Take-Away Advertising
Jaar
2016
Paginanummer
468

Doelstelling

Acquisitie en behoud van klanten door de voordelen van een verzekering bij OHRA onder de aandacht te brengen. Met speciale focus op de mogelijkheden van de OHRA app.

Doelgroep

Volwassen, zelfredzame Nederlanders die hun eigen financiële keuzes maken.

Concept

Vier jaar geleden introduceerde OHRA een echtpaar dat in zeven sloten tegelijk loopt. Gelukkig biedt de OHRA verzekering van hen telkens uitkomst. Het echtpaar is inmiddels bijzonder populair, getuige het feit dat beide TV-commercials in de top 10 van de Gouden Loeki 2016 belandden. Deze campagnes hebben betrekking op de reis- en zorgverzekering van OHRA. In de zomer zien we het OHRA-stel zich op wel erg naïeve wijze laten beroven op een Spaans strand. De 'help mij' knop in de OHRA-app zorgt voor de oplossing. Tijdens het zorgseizoen werkt het stel zichzelf weer in de nesten als ze bij het ziekenhuis de parkeerplaats inpikken van de behandelend arts. Gelukkig heb je bij OHRA vrije zorgkeuze dus kan je altijd en overal je eigen arts kiezen.

Media- en middelenstrategie

Met humoristische TV commercials wordt bereik en talkability gecreëerd. De spots worden doorvertaald naar radio, social media en online display, gericht op conversie. De reiscampagne wordt tevens op drukke stranden geactiveerd met opblaasbananen. Het zorgseizoen wordt afgetrapt met de site magikkiezen.nl om het onderwerp 'vrije zorgkeuze' op de agenda te zetten. Een gewaagde interactieve versie van de zorgcommercial op Youtube zorgt voor veel controverse op social media, met veel voor- én tegenstanders. 'Skip ad' wordt 'skip arts'. De boodschap van de zorgcampagne bereikte daarmee een miljoenenpubliek en veel PR. Alles bij elkaar heeft dit geleid tot het beste zorgseizoen van OHRA ooit.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken