Het Groene Normaal; wordt plantaardig en lokaal

Het Groene Normaal; wordt plantaardig en lokaal

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
HAK
Bureau
Creative Venue
Jaar
2020
Paginanummer
64

Doelstelling

1. Het realiseren van aandacht voor de missie van HAK en de kernboodschap van ons maatschappelijk impactrapport dat in juni 2020 werd gepubliceerd. Een missie waar we al jaren voor gaan en die niet alleen belangrijk is voor HAK maar voor iedereen. Die maatschappelijke issues zoals een te lage groenteconsumptie, globalisatie en verduurzaming van de groenteketen aan de orde stelt. Op een manier die scharniert op de actualiteit en daarmee een grote zichtbaarheid, relevantie en urgentie geeft.

2. Het oproepen van systeemspelers om samen het Groene Normaal te realiseren: zorgen voor bewustwording en debat bij- en met de doelgroep.

3. De leidende rol van HAK en haar acties laten zien als het gaat om groenteconsumptie en duurzame lokale teelt.

Doelgroep

Alle spelers in de voedselketen/ het voedselsysteem in Nederland: producenten, consumenten, supermarkten, telers, belangenorganisaties, overheid, wetenschap.

Merkomschrijving

HAK - groenten

Concept

Het Groene Normaal: de visie en missie van HAK vertaald in een manifest en pamflet om alle spelers in het voedselsysteem op te roepen om samen meer plantaardig en meer lokaal en duurzaam te consumeren, produceren en te handelen. HAK wil systeemverandering realiseren in de groenteketen en hier een aanjagende rol in spelen.

Het Groene Normaal scharniert op de actualiteit van "het nieuwe normaal" dat in coronatijden een gevleugelde term is. Deze referentie naar de actualiteit geeft de boodschap zichtbaarheid, urgentie en relevantie.

Wij hebben een ander perspectief op het nieuwe normaal willen laten zien. Dit bijzondere jaar geeft namelijk ook momentum om ook op het gebied van consumptie, productie en teelt nu eens zaken anders te gaan doen. Mensen gaan anders nadenken over wat ze eten, hun gezondheid, globalisatie en de impact die dit alles heeft. Om optimaal op dit momentum, het sentiment en het taalgebruik in te spelen is het Groene Normaal ontwikkeld.

Media- en middelenstrategie

Week 24 2020:
-Persbericht incl. manifest (bereik: 800.000)
-Maatschappelijk impact rapport
-Owned media: Linkedin,Instagram,Facebook,Twitter (32.882 views; 2188 likes; 281 comments
-Manifest als full colour 1/1 advertentie (bereik 1.219.000)
-Non paid inzet van food influencers/ food bloggers (106 posts; bereik 1.600.000)
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken