Het Geheim van Succesvol Beleggen

Het Geheim van Succesvol Beleggen

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO MEESPIERSON
Bureau
LVB
Jaar
2020
Paginanummer
204

Doelstelling

ABN AMRO MeesPierson wil klanten en prospects laten nadenken over het opbouwen van eigen vermogen en de rol van beleggen daarbij. Awareness was hierbij de primaire doelstelling.

Doelgroep

Klanten en niet-klanten die vermogen hebben en nu niet of nauwelijks beleggen.

Merkomschrijving

ABN AMRO MeesPierson is een ondernemende bank met maatschappelijke impact. De bank verplaatst zich in de financiële leefwereld van haar klanten en streeft naar een duurzame klantrelatie. De bank stelt hen in staat om altijd en overal de beste financiële keuzes te maken, nu en in de toekomst.

Concept

Veel Nederlanders hebben geld 'over' dat stof staat te vangen op een spaarrekening. Dat geld kan voor de langere termijn een andere bestemming krijgen. Beleggen is één van de manieren om vermogen te laten groeien. Maar beleggen is eng en sparen is veilig. Zo hebben we het allemaal geleerd. Dat past bij de volkshouding dat sparen in de Nederlandse samenleving symbool staat voor 'het juiste gedrag'. Om het ontwijkende beleggingsgedrag van Nederlanders te ontrafelen, gaat de bank op zoek naar 'het geheim van succesvol beleggen'. Een voormalig Quote-journalist, die zelf niet actief belegt omdat hij dit eng vindt, gaat in gesprek met diverse experts. Zo bezoekt hij hoogleraar Mary Pieterse-Bloem van de Erasmus Universiteit, volksfilosoof Bas Haring en Alyt Damstra mediaonderzoekster aan de UvA. Hij bezoekt de bekende voetbaltrainer Peter Bosz in Duitsland, die zelf al tientallen jaren actief belegger is. Ook ontmoet hij beleggingsstrateeg Ralph Wessels en zijn voormalige collega bij Quote, Sander Schimmelpenninck.

Media- en middelenstrategie

We hebben bewust gekozen voor een concept waarin de doelgroep vanuit meerdere invalshoeken geïnformeerd wordt over beleggen. De presentator gaat 'a la de Keuringsdienst van Waarde' op zoek naar de geheimen van succesvolle beleggingen. De uitgebreide versie van zijn zoektocht is in de see-laag op RTLZ regelmatig als documentaire uitgezonden en is nu ook te zien op Videoland. In de think-laag zijn kortere versies en diverse social content vervolgens met advertising via social en online media (zoals FD, BNR en Business Insider) gedeeld. Het online bereik werd als laatste in de do-laag geretarget met nieuwe inspiratiecontent én met verdiepende content over beleggen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken