Het gaat hard met Eneco HollandseWind®

Het gaat hard met Eneco HollandseWind®

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENECO
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2014
Paginanummer
106

Doelstelling

Vanuit haar duurzame missie investeert Eneco volop in wind, een schone, toegankelijke en onuitputtelijke energiebron. Sinds de introductie van HollandseWind-stroom in 2011 laat Eneco iedereen meeprofiteren van de wind: hoe harder het waait, hoe hoger de korting. Om haar leiderspositie in windenergie te versterken en nog meer mensen van de wind te laten profiteren, verbreedt Eneco vanaf 2014 haar HollandseWind-portfolio. Naast de bestaande HollandseWind-stroom lanceert Eneco HollandseWind Certificaten. Vanaf 25 euro participeren klanten én niet-klanten in een windmolenpark, met een windrendement van 2,5 tot 3,5%. Eneco wil 150.000 certificaten verkopen. Eneco zet in 2014 haar NS-partnership op de kaart. Vanaf 1 januari 2015 gaan NS-treinen op HollandseWind rijden, een mooie opsteker voor een duurzaam Nederland én voor Eneco's reputatie.

Doelgroep

De Nederlandse energieconsument, Klanten en niet-klanten.

Concept

Samen gaan we voor duurzaam: laat iedereen meedelen in de opbrengst van de wind van eigen bodem. Hoe harder het waait, hoe hoger de korting, het rendement én de fun.

Media- en middelenstrategie

Naast bereiksmedia wordt ingezet op content, activatie en pr. Met (e)DMs, TV, radio, OOH en print vergroten we de awareness voor HollandseWind-stroom en HollandseWind Certificaten. Plaatsing van mini-windmolentjes op de Dam zorgt voor een ware pr-mediastorm. Contentbijlagen in NRC en Metro geven HollandseWind extra context en verdieping. Ook krijgt Eneco veel publiciteit bij de Groene Trein-onthulling. Earned & paid media zetten dit bijzondere partnership met NS stevig neer. Op ludieke wijze betrekt Eneco een breed publiek bij het NK Tegenwindfietsen. Evers Staat Op (Radio538), grappige video's, radiospots en social posts zorgen voor een continue buzz, tot zelfs aan het NOS Journaal van 20.00 uur toe!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken