Het Financieele Dagblad – De Oorsprong van de Voorsprong

Het Financieele Dagblad – De Oorsprong van de Voorsprong

Categorie
Corporate
Adverteerder
HET FINANCIEELE DAGBLAD
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2013
Paginanummer
94

Nominatie 2013

Doelstelling

Het Financieele Dagblad is dé bepalende nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Ze staat aan de top van de informatiepiramide. Maar die top is niet groot en breed genoeg om een nieuwsmedium op te exploiteren. Daarvoor is een bredere basis nodig van abonnees die het FD ziet als een onmisbare geloofwaardige bron in een periode van factless journalism. De introductie van het nieuwe Berliner formaat grijpen we aan om meer mensen kennis te laten maken met de waarde van het FD. Toegankelijker, zonder haar unieke positie aan de top te verliezen.

Doelgroep

Een bredere doelgroep dan het huidige lezersprofiel; maar niet mainstream. Ondernemende mensen; meer nog de BNR-luisteraar dan de klassieke FD-abonnee.

Concept

Het nieuwe formaat en de bijbehorende nieuwe indeling van de krant hebben we aangegrepen om een meer relevante boodschap, een echt benefit te vertellen. Want wie het FD leest, begint de dag met een voorsprong. Je weet meer, je bent wijzer. En daardoor kan je meer. Je bent zakelijk beter voorbereid en persoonlijk beter geëquipeerd. Om kansen te benutten, dromen te verwezenlijken. Daarom: de Oorsprong van de Voorsprong. Dit nieuwe thema belicht twee kanten van het verhaal: het (nieuwe) FD als bron van waardevolle kennis, waardoor je als lezer een voorsprong kan opbouwen. De ene keer meer op het FD als de bron en een andere keer weer meer op wat het jou als lezer kan opleveren. Concreet, een scherpzinnige campagne (die past bij het FD) en een actiematig thema. Zeker niet plat, maar wel boter bij de vis.

Media- en middelenstrategie

De media-inzet is in verschillende fasen ingedeeld: voor, tijdens en na de launch. Hiervoor zijn een mix van on- en offline media ingezet (eigen krant, online, print, outdoor, radio, social media, POS-materiaal, inserts en sampling) om de boodschap met hoge frequentie te vertellen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken