HET BLOK ALS MARKETING COMMUNICATIE PLATFORM

HET BLOK ALS MARKETING COMMUNICATIE PLATFORM

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
POSTBANK
Bureau
Leukwerkt Worldwide
Jaar
2005
Paginanummer
312

Doelstelling

Maak op onconventionele wijze de kracht van de Postbank duidelijk op het gebied van samenwonen en internetbankieren. Creëer emotioneel commitment met jong volwassenen.

Doelgroep

Jonge volwassenen in de leeftijd 20-34 jaar, zie ook omschrijving vorig jaar. Kenmerken van hun mediagedrag: steeds minder gevoelig voor commercials alleen, crossmediale benadering nodig om structureel emotioneel commitment te realiseren.

Concept

Voor het tweede jaar sponsort Postbank Het Blok. Deze sponsoring dient als marketing communicatie platform om de positie van de Postbank in de wereld van jong volwassenen te versterken op het gebied van wonen en financiën (budgetbeheer, internetbankieren). De focus van de exploitatie is verschoven van hypotheken in 2004 naar samenwonen en internetbankieren in 2005. Vernieuwend hierbij is de integratie van de sponsor properties van vorig jaar in de exploitatie van dit jaar. Brett & Tobias, het meest spraakmakende koppel uit 2004 speelt hoofdrol in de massamediale uitingen campagne in 2005. Daarnaast fungeren zij als gastheren van de site ’Het Blok’. TITEL HET BLOK ALS MARKETING COMMUNICATIE PLATFORM 313 (vraag direct aan op postbank.nl) Met Mijn Postbank.nl bepaal je zelf hoever je gaat met samenwonen. Je eigen rekeningen op één pagina. Maar als je wilt ook de gezamenlijke rekening. In één oogopslag zien wat je saldo is, wat er is bijgeschreven en wat je - samen - hebt uitgegeven. Wel zo overzichtelijk. Wil je ook gratis internetbankieren - alleen of met zijn tweeën ga dan naar postbank.nl of bel 0900 0933 (5 cent p/m).

Media- en middelenstrategie

Passend bij de doelgroep hanteert de Postbank een crossmediale benadering. Televisie is het hoofdmedium (spot en non spot). Daarnaast is een prominente en centrale rol weggelegd voor internet. Hierbij vervult de Postbank de rol als broadcaster met exclusieve content van het programma en interactieve virals. Verder omvatte de mediamix radio, dagbladen, magazines, bannering en e-mailing, DM, PR, interne communicatie en narrow casting.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken