HET AARDAPPELSCHILMESVERBOD

HET AARDAPPELSCHILMESVERBOD

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
CêlaVíta
Bureau
Etcetera, Red Urban
Jaar
2008
Paginanummer
239

Doelstelling

De koelverse, voorgeschilde kookaardappelen van CêlaVíta bekendmaken als gezond, makkelijk en ook veilig alternatief voor het zelf schillen.

Doelgroep

Vrouwen van 25-49 jaar, boodschappers met een gezin.

Concept

Campagne maken met een relatief klein budget. Met de oprichting van een heuse Taakgroep Aardappelschilmes Verbod (TAV) verspreiden van het nieuws over een aanstaand Europees verbod op aardappelschilmesjes. Middels pr, seeding op websites, blogs en een eigen TAV-internetsite. Na twee weken werd deze aanpak overgenomen door een print- en radiocampagne. In de radiocommercials belt Frans van Deursen ongeregisseerd verschillende politiebureaus in Nederland.

Media- en middelenstrategie

Het nieuws creëren met een actieve pr-campagne, de oprichting van de Taakgroep (TAV) en de actiesite www.aardappelschilmesverbod.nl. De gecreëerde vrije publiciteit wordt opgevolgd door activiteiten op onder meer radio, in print en op de winkelvloer. Amsterdam AIP P: Politie Amsterdam Amstelland. F: Goedemiddag. Ik ben op zoek naar het dichtstbijzijnde AIP. P: AIP? F: Ja, het Aardappelschilmesjes Inlever Punt. P: Ik zou het u niet kunnen zeggen meneer. Misschien zijn die er helemaal niet bij waar u woont. In Amsterdam zijn ze er wel. F: Die zijn anders vol. P: Oh ja, ik weet niet. Er staat een telefoonnummer op dat u kunt bellen als ie vol is. Ik heb er geen last van in ieder geval; bij mij zijn ze nooit vol. Goedemiddag. F: Dag mevrouw. VO: Blijf vooral uw schilmesjes inleveren, want de kookaardappelen van CêlaVíta zijn al geschild. Politie-instructie op www.aardappelschilmesverbod.nl
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken