HEMA Vlogacademy

HEMA Vlogacademy

Categorie
Retail
Adverteerder
HEMA
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
318

Doelstelling

In 2016 heeft HEMA met de campagne 'Eigen School Eigen Ding' succesvol ingespeeld op het verdwijnen van Schoolcampus van V&D. Grote pilaar van het succes van de campagne in 2016 was de inzet van betaalde influencers en minder afhankelijk te zijn van betaalde influencers. Het doel was dus om in 2017 van onze eigen klanten influencers te maken. Bovendien wilden we beleving van de nieuwe schoolspullen weer terugbrengen in de winkel.

Doelgroep

Nederlandse jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Merkomschrijving

HEMA is het warenhuis dat al sinds 1926 middenin de Nederlandse maatschappij staat.

Concept

Dit jaar bouwt HEMA voort op het succes van 'Eigen school, eigen ding' uit 2016. Een campagne waarin het kleurrijke back to school assortiment gekoppeld wordt aan de insight van 'je eigen ding doen'. Tieners zijn zichzelf aan het uitvinden en geven hier op allerlei manieren een eigen uitdrukking aan: in kleding, in hun schoolspullen, maar ook op hun social media kanalen. Met HEMA 'Eigen school, eigen ding' geven we tieners de mogelijkheid om hun identiteit uit te dragen met hun schoolspullen, door hier hun eigen ding van te maken. Maar HEMA gaat dit jaar nog een stapje verder en wil tieners nog meer tools geven om zichzelf te uiten; ook in hun online identiteit. Met de HEMA Vlogacademy - het on- en offline platform waarmee jongeren worden opgeleid om zelf influencer te worden.

Media- en middelenstrategie

We verbreden de owned media van HEMA waar de doelgroep zelf al aanwezig is; Snapchat en Youtube. Doelgroepspecifieke online kanalen waar we traffic mee naar de (offline) winkels genereren. De campagne van de Vlogacademie volgt een 'rooster': 8 lessen in de flagshipstores van HEMA die afgesloten worden met een huiswerkopdracht. Offline communicatie om online traffic aan te jagen. Want het zijn ook lessen die je overigens ook op Youtube kunt volgen en die gegeven worden door bekende influencers binnen de doelgroep. Aan het eind van de lessen is er een 'eindexamen' waar 2 winnaars een contract bij een influencer agency kunnen winnen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken