HEMA DOEDEL ART

HEMA DOEDEL ART

Categorie
Retail
Adverteerder
HEMA
Bureau
CCCP
Jaar
2008
Paginanummer
554

Nominatie 2008

Doelstelling

HEMA heeft een uitgebreide collectie schoolartikelen. Zorg ervoor dat HEMA meer top of mind wordt als het gaat om schoolartikelen.

Doelgroep

Scholieren en studenten van 12 tot 24

Concept

We zijn uitgegaan van het echte gebruik van schoolartikelen. In werkelijkheid zitten scholieren niet keurig aantekeningen en sommetjes te maken. Ze vervelen zich vaak en gaan dan tekenen in hun schriften en agenda’s. Die tekeningen verheffen we tot een nieuwe kunstvorm: ‘Doedel Art, de kunst van het vervelen’. HEMA zamelt die tekeningen in en ontwerpt met die ‘Doedel Art’ van jongeren de nieuwe schoolcollectie van 2009.

Media- en middelenstrategie

Met outdoor hielden we buiten een expositie die als voorbeeld diende en brachten zo het initiatief onder de aandacht. Ook creëerden we P.R. met het nieuws dat HEMA het nieuwe initiatief ‘Doedel Art’ in het leven had geroepen. Vervolgens riepen we jongeren via verschillende media op hun Doedel Art in te zenden. Een gerichte bannercampagne riep jongeren op hun doedels OUTDOORPOSTERS te uploaden. Bij de kassa in HEMA filialen lagen kaarten waarop jongeren konden doedelen en direct die kaart konden inleveren. Scholen kregen unieke Doedel posters opgestuurd om in de kantine te hangen. Bovendien stuurden we brieven naar tekendocenten waarin we ze vroegen een les te besteden aan de nieuwe schoolkunst ‘Doedel Art’. Op de online gallery konden jongeren hun doedels uploaden en doedels terugzien die door anderen waren geplaatst. Bij de doedel stond met welke HEMA producten dit tot stand was gekomen, bijvoorbeeld een pen, potlood of ruitjesschrift. Deze producten linkten direct door naar de webshop van HEMA. Uiteindelijk kwamen duizenden doedels binnen via de online gallery en de post. Vanuit deze doedels werd de nieuwe HEMA schoolcollectie voor 2009 ontworpen, gemaakt door en voor scholieren, die tijdens een speciale Doedel Art expositie zal worden gepresenteerd.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken