Held op Sokken

Held op Sokken

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
ALZHEIMER SOCKS
Bureau
Alfred International
Jaar
2017
Paginanummer
254

Nominatie 2017

Doelstelling

Alzheimer SOCKS zijn in 2015 geïntroduceerd om geld op te halen voor Alzheimer-onderzoek. Doel: verdubbel de verkoop in 2017 om meer onderzoek mogelijk te maken, zonder budget.

Doelgroep

Boodschappend Nederland.

Merkomschrijving

Alzheimer SOCKS: twee verschillende design sokken, symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie kampen. Ontworpen door designers-tweeling Spijkers & Spijkers.

Concept

Om meer mensen Alzheimer SOCKS te laten kopen, voegen we aan de belangrijke maatschappelijke boodschap een krachtige persoonlijke aankoopmotivatie toe. In iedereen schuilt een held: voor maar 6,99 koop je een paar Alzheimer Socks en word je letterlijk een held op sokken. In de TV-campagne staan echte mensen centraal: de naasten van echte Alzheimer-patiënten. Op sokken vertellen zij waarom ze de sokken dragen. Via social kanalen dagen influencers Nederland uit om ook een held op sokken te worden.

Media- en middelenstrategie

TV voor brede awareness, aangevuld met print, digital outdoor, narrowcasting op stations, banners en homepagetake-overs. Spectaculars op Rotterdam CS en Rembrandtplein. Social activatie via Instagram en Facebook voor vergroten bereik en engagement. PR campagne op wereld Alzheimer dag met diverse BN'ers waaronder Hugo Borst. Winkelvloeractivatie in o.a. Jumbo, Jeans Centre en redactionele aandacht op Bol.com.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken