Heineken Starclub presents Tiësto & Calvin Harris

Heineken Starclub presents Tiësto & Calvin Harris

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
HEINEKEN NEDERLAND
Bureau
Boomerang Create
Jaar
2013
Paginanummer
302

Winnaar 2013

Doelstelling

Heineken Starclub was al bekend van de mooie area's op festivals als Mysteryland en Indian Summer. Een eigen clubavond in de Ziggo Dome tijdens het Amsterdam Dance Event was echter niet eerder vertoond. Ambitie is om een terugkerend event op te zetten waar de doelgroep reikhalzend naar uitkijkt. Dat betekent een eigen show en campagne opzetten, organiseren en regisseren die echt voor Heineken staan. Starclub laat zien wat Heineken in huis heeft, in alle opzichten. Zodat door deze ´Heineken-ervaring´ de houding ten opzichte van het merk significant verbetert!

Doelgroep

Bierdrinkende en dance liefhebbende jongemannen (18-35) die alles uit het leven willen halen.

Concept

Heineken Starclub is de grootste clubavond van Nederland; van campagne, via ontvangst tot aan de show. De eerste editie op 18 oktober 2013 werd afgetrapt met wereldsterren Tiësto & Calvin Harris. De clubgangers werden getrakteerd op sensationele acts en spectaculaire lichtshow. Over-the-top Heineken-kwaliteit gecombineerd met een positieve sfeer en een verrassende, innovatieve show; dat waren volgens bezoekers de succesvolle ingrediënten van Heineken Starclub.

Media- en middelenstrategie

De creatieve insteek en het mediaplan lagen helemaal in lijn met de club-ambitie van het concept. Naast een niet-te-missen wildplak-campagne & radiopromo's werd sterk ingezet op digital media. Onderdeel van de online campagne waren een radical op NU.nl, teasing trailer op YouTube en een event-page op Facebook. De Facebook-post "Waarom moet jij op de gastenlijst?" was met 668 reacties een van de best scorende Heineken-posts ooit. Een week voor de start van het ADE was er een heuse Starclub playlist op 22Tracks. Bijna 2 maanden voor het event waren alle tickets al uitverkocht, waaronder ruim een derde dankzij directe online media conversies.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken