Heel Nederland schakelt om

Heel Nederland schakelt om

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2018
Paginanummer
180

Nominatie 2018

Doelstelling

Ons land zit in een nieuwe fase. De energietransitie is niet meer iets van bestuurskamers. De komende jaren krijgt iedereen ermee te maken. Eneco wil heel Nederland bij de transitie betrekken, om zo haar leidende rol als grootste groene energiebedrijf te bevestigen en uit te bouwen. Van voorloper naar koploper.

Doelgroep

Geremd positieven' die wel willen verduurzamen, maar nog te veel drempels ervaren om echt mee te doen: geen geschikt dak, te veel gedoe of te duur. Maar ook onze medewerkers willen we opnieuw richting geven en trots maken.

Merkomschrijving

Eneco is het grootste groene energiebedrijf van Nederland.

Concept

Door de groeiende media-aandacht voor het klimaat, is duurzame energie nu ook voor het grote publiek een hot topic. Tegelijkertijd heerst er grote onzekerheid over hoe het moet, wat het kost en wie het moet betalen. Dat vraagt om een andere aanpak in communicatie. Eneco lanceert: Heel Nederland Schakelt Om. Een thema waarmee we op een positieve, bevestigende manier de omslag naar duurzame energie claimen. Steeds meer mensen doen mee. En nu kan jij het ook.

Media- en middelenstrategie

We zetten met 'Het Dorp' vol in op emotie met een merkfilm op televisie, in de bioscoop en online video. Daarnaast maken we in radio met concrete voorbeelden duidelijk dat iedereen mee kan doen, op zijn eigen manier. Een content-serie laat zien dat andere mensen je voor gingen en hoe ze dat deden. In social laten we verder zien dat de beweging al volop is ingezet. Op eneco.nl zie je onze groene projecten, welke bij jou in de buurt zijn en hoe ook jij moeiteloos mee kunt doen. Alles om te bewijzen dat nu echt iedereen kan omschakelen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken