Heel Nederland schakelt om

Heel Nederland schakelt om

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2020
Paginanummer
460

Doelstelling

Verhoog de merkbekendheid en merkoverweging voor Eneco, door de voorlopers-positie van Eneco in duurzame energie dichterbij te brengen en persoonlijk relevanter te maken.

Doelgroep

Iedereen in Nederland die wel wíl verduurzamen, maar barrières ervaart om de (volgende) stap te nemen.

Merkomschrijving

De energietransitie gaat nu nog over de hoofden van mensen heen. Eneco brengt daar verandering in, door iedereen moeiteloos mee te laten doen met de energietransitie en zo duurzame energie ván iedereen te maken.

Concept

Heel Nederland schakelt om en daar heeft iedereen zijn eigen reden voor. Met het begrip 'Omschakelen' geeft Eneco eigen alledaagse taal aan de energietransitie. We laten zien dat heel veel verschillende Nederlanders al stappen aan het maken zijn. Ieder met een andere reden. In een rijke serie 'Omdatjes' laten we de diversiteit aan omschakelmotieven zien; van idealistisch tot puur voor het geld en alles daar tussenin. En welke producten en diensten van Eneco daarbij de oplossing zijn. De hoofdrolspelers uit deze 'Omdatjes' komen samen in een feelgood film. Van astronaut tot rocker en zelfs de hond; allemaal zingen ze op hun eigen manier de ultieme Nederlandse evergreen 'Het Dorp' van Wim Sonneveld mee. De toon is licht en vrolijk. Zo inspireren en stimuleren we jou om ook mee te doen. Met een simpele 'Switch' als visual device laten we zien dat Eneco omschakelen eenvoudig en ván de mensen maakt.

Media- en middelenstrategie

We zorgen met een dripping strategie voor continue aanwezigheid. Daarmee zijn we minder afhankelijk van campagnepieken en versterken we structureel de merkdoelen en -associaties. De merkfilm is op tv en online te zien. De 'Omdatjes' worden in verschillende formaten breed ingezet op tv, online en op social. De AV flights worden opgevolgd met radio, om bereik en continue aanwezigheid kostenefficiënt te verlengen. En we gaan de inhoud in met een content-partnership met DPG Media. Hiervoor gaat journalist Özcan Akyol langs bij mensen én bedrijven die al een stap in de goede richting hebben gemaakt en gaat daarover met ze in gesprek. En met de inzet van micro-influencers laten we zien dat echt iedereen de volgende stap naar slimmer, schoner en duurzamer kan maken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken