Heel Nederland Schakelt Om

Heel Nederland Schakelt Om

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2019
Paginanummer
402

Doelstelling

Als grootste van de groene energiebedrijven is het de missie van Eneco om heel Nederland te helpen omschakelen naar duurzame energie. Zo wil Eneco haar koploperspositie bevestigen en uitbouwen.

Doelgroep

Mensen en bedrijven die wel willen verduurzamen, maar drempels ervaren: geen geschikt dak, te veel gedoe of een te grote investering. Ook onze medewerkers willen we opnieuw richting geven en trots maken.

Merkomschrijving

Eneco is energiedienstverlener, een van de grootste investeerders in duurzame energie en aanbieder van slimme, duurzame en betaalbare energieproducten en -diensten.

Concept

De komende jaren krijgt iedereen met de energietransitie te maken. En de vraag is vooral: hoe ga ik dit doen? Eneco wil ervoor zorgen dat álle Nederlanders moeiteloos mee kunnen doen en lanceert daarom: Heel Nederland Schakelt Om. Een thema waarmee we op een positieve manier de omslag naar duurzame energie bevestigen en laagdrempelig maken. Het is al aan de gang, en met Eneco kun jij ook meedoen. Toegankelijke taal, een eigen 'begrip' (omschakelen) en een herkenbaar visual device (de 'switch') maken het simpel en tastbaar. De campagne laat zien dat iedereen zonder moeite mee kan doen aan de energietransitie, bijvoorbeeld met StukjeZon van Eneco: profiteren van zonne-energie, zonder dat je panelen hoeft aan te schaffen.

Media- en middelenstrategie

Het merkverhaal vertellen we op de manier die het beste bij de doelgroep en het medium past. We zetten in op emotie en Nederlandse trots met de nostalgische evergreen 'Het Dorp' in een impactvolle merkfilm op TV, in de bioscoop en online. Op radio maken we met concrete voorbeelden duidelijk dat iedereen mee kan doen, op zijn eigen manier. In social laten we zien dat verduurzamen makkelijker is dan je denkt, en met een online contentserie tonen we hoe andere mensen je voor gingen. Net als in de Green Make Over (ism SBS6). In de follow-up campagnes met StukjeZon laten we met film, radio, social en display zien dat zonne-energie nu echt voor iedereen weggelegd is. Ook de zakelijke markt inspireren we met omschakelvoorbeelden en concrete omschakelproposities zoals de EnergieCoach. Intern is er een veranderprogramma voor onze ruim 3000 medewerkers: heel Eneco schakelt om.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken