Happy Happy Dance Dance

Happy Happy Dance Dance

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
TELE2
Bureau
INDIE Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
126

Winnaar 2016

Doelstelling

Om verder te groeien moet Tele2 bouwen aan de bekendheid van het 4G-netwerk en het merk vestigen als de Fun Rebel van de Nederlandse telecom. Tegelijkertijd moeten we urgentie creëren om te switchen. Met de nieuwste iPhone 7, het nieuwste state-of-the-art 4G-netwerk van Nederland en belachelijk veel data voor een genadeloos lage prijs, is er eigenlijk geen reden om níet voor Tele2 te kiezen.

Doelgroep

Iedereen in Nederland met een mobiele telefoon die openstaat voor verandering.

Concept

Er zijn van die momenten dat je hersenen net iets meer dopamine aanmaken dan normaal. Bijvoorbeeld wanneer je een belachelijk goede deal sluit met je provider, zodat jij weer kan shinen met je nieuwe telefoon. We vonden het een mooi gegeven dat je moeder vaak net zo blij is met je nieuwe telefoon als jijzelf. Want jouw oude is voor haar weer een nieuwe telefoon. In deze campagne viert Tele2 deze dubbele blijdschap op een uitzinnige wijze met een net zo aanstekelijk dansje als het mantra 'Niet omdat het moet, maar omdat het kan'.

Media- en middelenstrategie

Het mediaplan is heel bewust gericht op het creëren van een aanstekelijke beweging. Om zo in korte tijd iedereen kennis te laten maken met de nieuwe campagne en de goede deals van Tele2. Flights op tv gaan vergezeld met outdoor, radio en een online campagne. Al deze communicatie was thematisch in combinatie met een productaanbieding. Online creëerden we een hype om het dansje uit de commercial op de meest gekke plekken na te doen. Deze virals kregen aandacht via o.a. Dumpert, Metro, Linda en VKMAG. Een aanpak die ook de met een traditionele campagne lastig te bereiken jongeren in beweging zette.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken