Halve maatregelen, hele oplossingen

Halve maatregelen, hele oplossingen

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DIABETES FONDS
Bureau
Havas Lemz
Jaar
2017
Paginanummer
260

Doelstelling

Mobiliseer publiek en politiek om druk uit te oefenen op fabrikanten om minder suiker aan producten toe te voegen. Zet het publiek aan de petitie te tekenen: 10.000 handtekeningen.

Doelgroep

Boodschappers 25-45

Merkomschrijving

Diabetes Fonds is dé belangenorganisatie voor diabetes 1 en 2 patiënten.

Concept

75% van de Nederlanders doet hard zijn best met suiker te minderen. Zolang fabrikanten verborgen suikers aan voedingsmiddelen blijven toevoegen, blijven deze pogingen slechts halve maatregelen. Deze iconische, licht absurdistische campagne laat zien hoe weinig deze halve maatregelen uithalen. Een petitie zet fabrikanten onder druk om met hele oplossingen te komen: minder toegevoegde suikers in voedingsmiddelen.

Media- en middelenstrategie

In pre rolls stellen we absurde halve maatregelen voor en roepen op de petitie voor hele oplossingen te tekenen. Met een Metro cover en Ngage schermen vergroten we de zichtbaarheid op zoete plekken. Het resultaat overtreft de verwachtingen: de petitie wordt 30.000 keer getekend (doelstelling 10.000). De Minder Suiker FB community groeit met 17.094 naar ruim 53.000 fans. Het totale bruto campagne bereik: 30 miljoen. Geen half werk.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken