Grolsh #helpdehoreca Live Sessies

Grolsh #helpdehoreca Live Sessies

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
GROLSCH
Bureau
Fitzroy, HPB, Wavemaker
Jaar
2020
Paginanummer
266

Doelstelling

15 maart 2020. 18:00 uur. Plotseling moest alle horeca in Nederland dicht vanwege Covid-19. Koninklijke Horeca Nederland initieerde direct het platform #helpdehoreca. Met de oproep aan consumenten om vouchers te kopen voor hun favoriete horeca. Grolsch wilde #helpdehoreca ondersteunen en tegelijk het merk op een positieve manier zichtbaar maken. Door bekendheid en betrokkenheid te creëren binnen een voor Grolsch relevant domein: muziek.

Doelgroep

Alle horecaondernemingen en bierdrinkers in Nederland.

Merkomschrijving

Grolsch is het meest uitgesproken biermerk van Nederland: bier met karakter, voor mensen met karakter.

Concept

Grolsch #helpdehoreca Live Sessies. Intieme concerten van Nederlandse artiesten vanuit hun favoriete - maar nu lege - horecagelegenheden. De concerten waren een ode aan de horeca en werden live gestreamd via de social kanalen van Grolsch en Zoom. Kijkers werden opgeroepen om de horeca te steunen en vouchers aan te schaffen. In totaal organiseerden we 5 live sessies met Nielson, Miss Montreal, Akwasi, Rob Dekay en Diggy Dex.

Media- en middelenstrategie

Een dag voor het eerste optreden trapten we af met een landelijk persbericht, afgestemd op verschillende media. Het bericht werd snel opgepikt en kreeg veel gratis publiciteit. Op de dag van elke live sessie kondigden de artiesten hun optreden aan via social. Naast het plaatsen en aanjagen van de live sessies via de eigen social kanalen van Grolsch zetten we ook betaalde promotie in, zoals social ads en display. Van elke live sessie werd een compilatie gemaakt. Deze compilaties werden ook ingezet om de volgende sessies aan te jagen.

De campagne was een succes. Uit onderzoek bleek dat alleen Grolsch werd geassocieerd met #helpdehoreca. De live sessies haalden in totaal € 701.000,- (doelstelling: € 400.000,-) aan mediawaarde. Bijna 100.000 mensen keken naar de optredens met een engagement rate van 9.6%. De totale #helpdehoreca actie heeft geleid tot 82.000 aangeschafte vouchers, met een waarde van € 3.700.000,-.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken