Groenten smaken werelds

Groenten smaken werelds

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
UNILEVER/KNORR
Bureau
Alfred International
Jaar
2019
Paginanummer
212

Winnaar 2019

Doelstelling

Reframe Knorr Wereldgerechten van kunstmatig kant-en-klaarproduct naar een handige manier om meer groente te eten.

Doelgroep

Mannen en vrouwen (18-49) die elke dag opnieuw moeten zorgen voor een smakelijke maaltijd die bij het hele gezin in goede aard valt. In Nederland bevat die maaltijd vaak te weinig groente. Niet uit onwil, maar uit gebrek aan kennis en keuken-expertise. In onze traditionele Hollandse AVG-keuken vormt de groente vaak een losse maaltijdcomponent. En voor 250 gram doorgekookte bloemkool of boontjes lopen maar weinig mensen warm.

Merkomschrijving

De Wereldgerechten van Knorr staan breed bekend als lekker en eenvoudig, maar ook steeds meer als kunstmatig en ouderwets. Om zijn Wereldgerechten in een eigentijdser daglicht te plaatsen, besluit Knorr de aandacht te verplaatsen naar een actueel probleem waar zij een oplossing voor heeft: de struggle om meer groente te eten. Want terwijl de traditionele AVG weinig ruimte biedt voor smakelijke groentebereiding, lukt dat in de buitenlandse keuken een stuk beter. De recepten van Knorrs Wereldgerechten zitten dan ook boordevol groenten. Deze reframing van Wereldgerechten staat niet op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van een merkbrede missie van Knorr om Nederlanders meer groente te laten eten.

Concept

Groenten smaken werelds, met de Wereldgerechten van Knorr. Dit mantra wordt in video gepresenteerd via een jongetje dat beweert geen groente te lusten, waarna foodies van over de hele wereld hem laten zien hoe lekker groenten kunnen smaken met de juiste bereiding. Dankzij de dynamische beelden, de opzwepende muziek en de heerlijke, overdadig geserveerde groenten ogen de Wereldgerechten niet langer kunstmatig en ouderwets, maar staan ze met twee benen in de hedendaagse keuken.

Media- en middelenstrategie

TV zorgt voor brede awareness van het campagnemantra en presenteert de volledige range aan Wereldgerechten als oplossing om meer groente te eten. Dit wordt verder aangezet via outdoor, social, display en bumpering. Diverse korte online receptvideo's sturen op inspiratie met smakelijke recepten vol groenten, uit specifieke Wereldgerechten, bijvoorbeeld: 'Groenten smaken werelds, met de risotto van Knorr.' Winkeldisplays op de groenteafdeling van supermarkten zorgen voor een laatste push richting het aankoopmoment.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken