Groei is meer dan een cijfer

Groei is meer dan een cijfer

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
TRIODOS BANK
Bureau
Dawn
Jaar
2013
Paginanummer
214

Winnaar 2013

Doelstelling

Als een van de meest duurzame banken ter wereld richt Triodos Bank zich op een groeiende groep Nederlanders die duurzaamheid omarmt. Binnen deze groep willen we, met een bescheiden budget, de naams- en inhoudsbekendheid handhaven en bovendien de merkwaarden versterken. Daarnaast moet de campagne een fundament zijn voor een beleggingscampagne.

Doelgroep

De twee miljoen cultural creatives in Nederland. Moderne consumenten en ondernemers die duurzame keuzes willen maken, maar niet ten koste van kwaliteit en prijs.

Concept

Triodos Bank heeft als missie een positieve verandering teweeg te brengen. Dat kan ook met marketingcommunicatie. Zo laten we elk jaar weer zien wat de bank nastreeft. Dit jaar mengen we ons in het gesprek van de dag: groei. Met het thema 'Groei is meer dan een cijfer' komen we met een manifest waarmee we Nederlanders aan het denken willen zetten over onze welvaart en economie. Een hoger BNP wordt gezien als voorwaarde om uit de recessie te komen. Maar als je anders naar groei kijkt, zie je dat het met Nederland best goed gaat. In een film van twee minuten laten we zien dat steeds meer mensen en bedrijven het heft in eigen hand nemen. Zich bezig houden met gezonder eten, betere zorg en eerlijke producten. Zij laten Nederland groeien als nooit tevoren.

Media- en middelenstrategie

De film 'Groei is meer dan een cijfer' wordt eenmalig in volle lengte op tv uitgezonden. Daarna zetten we een korte versie selectief op tv in. Ondersteund door radio, bioscoop, DM en een online strategie. Online maken we -vooraf- beïnvloeders van onze doelgroep deelgenoot van de film. Zo wordt het manifest in het online domein een hot topic, middenin de cultural creative doelgroep. In social media wordt druk getweet en gepost over de bijzondere zienswijze van de bank. Ook de pers pikt het op. Het is gelukt om een eenzijdige discussie over groei een nieuw perspectief te geven. Tot slot bewijst de campagne een goed platform te zijn voor BTL campagnes; de instroom in beleggingsfondsen neemt via de beleggingscampagne fors toe.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken