GOUDEN 7 VERANDERT JE LEVEN

GOUDEN 7 VERANDERT JE LEVEN

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
Krasloten, De Lotto
Bureau
LEMZ
Jaar
2008
Paginanummer
596

Doelstelling

Werf spelers uit een voor Krasloten nieuwe doelgroep, met een campagne rond een nieuw en relatief duur 10-euro lot.

Doelgroep

Opwaarts mobielen: carrièregerichte individualisten met een uitgesproken fascinatie voor sociale status, nieuwe technologie, risico en spanning.

Concept

75% van de Nederlanders wil graag de dagelijkse sleur doorbreken, maar weet niet hoe. We hebben weinig avontuurlijke ideeën, zelfs al winnen we een miljoen. Daarom komt Krasloten met Gouden 7, waarbij krassers niet alleen kans maken op de hoogste krasprijs ooit (777.777 Euro), maar ook verzeild kunnen raken in situaties die hun leven, voor even, compleet op z’n kop zetten.

Media- en middelenstrategie

Een TV-commercial presenteert een spannende, levensveranderende ervaringsprijs die iedereen, ook niet-krassers, kan winnen via een online krasspel. In de commercial zie je hoe een man vlak na het krassen opeens wordt ontvoerd. Na een razendsnelle tocht met jeep en helikopter belandt hij in een duikboot, waar hij per ongeluk een torpedo afschiet. Vlak daarna staat hij - na een even flitsende tocht - weer voor de winkel waar hij begon. “Gouden zeven verandert je leven.” Om mensen vanuit de winkel naar de actiesite te krijgen wordt outdoor ingezet, in combinatie met gratis vouchers voor het online krasspel. De winkeliers delen deze vouchers uit, waarmee je online zevens kunt openkrassen. Als je wint, ga je iets heel spannends meemaken. Net als de man in de commercial. Op de actiesite bewijzen video rapportages over winnaarservaringen dat het je allemaal echt kan overkomen. Het is geen fantasie. Je leven kan ècht veranderen. Het resultaat: Gouden 7 trekt met succes nieuwe spelers aan uit de nieuwe doelgroep en kannibaliseert niet op Half Miljoen, het enige andere 10 euro-lot.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken