Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Ministerie van VROM
Bureau
Imagine’/OER
Jaar
2006
Paginanummer
326

Doelstelling

Duidelijk maken dat goed ventileren van levensbelang is. Ventileer je je huis niet goed dan kan dit diverse gezondheidsklachten opleveren. Door middel van handige tips het ventileergedrag van bewoners verbeteren. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.

Doelgroep

Primair 18 jaar en ouder. Secundaire doelgroep zijn mensen met luchtwegaandoeningen en ouderen (50+).

Concept

Toon de gevolgen van onjuiste ventilatie op zo’n manier dat het mensen niet afschrikt maar bewust maakt. In een 30 seconden commercial zijn mensen overtuigd dat goede ventilatie van levensbelang is. De ene acteur in het spotje knijpt de neus van de andere acteur dicht. Dit dient als metafoor voor slechte ventilatie. Waar radio en TV worden ingezet om mensen te wijzen op de gevaren van slechte ventilatie, leren ze op de vernieuwde campagnepagina op de website van VROM hoe ze dit moeten doen. Met een interactieve test, en tips wordt het onderwerp luchtig aan de man gebracht.

Media- en middelenstrategie

Met een Postbus 51-spot, radiocommercials en een website met praktische informatie wordt het grote publiek bereikt. Prikkelende ansichtkaarten gericht aan gemeenten als belangrijkste intermediair en narrowcasting in de wachtkamers van huisartsen en ziekenhuizen vormen hierop een aanvulling. Voor alle intermediairen waaronder Astmafonds, Vereniging Eigen Huis, GGD etc. wordt voorlichtingsmateriaal ontwikkeld om ook via hen de doelgroepen te bereiken. Verder zijn er banners en advertorials geplaatst op generieke en specifieke websites (MSN, SeniorWeb.nl, JongeGezinnen.nl, Spits.nl). En heeft VROM een sponsorovereenkomst met Advance voor het multimediale format Stay or Go. Daar is onder andere dit jaar een gerichte e-mailing verstuurd over ventileren. Ook PR-matig heeft het onderwerp aandacht in de media gegenereerd. De acties van 2 free publicity bureaus (print en online) hebben geleid tot het plaatsen van meer dan honderd artikelen tijdens de campagne, waaronder een uitgebreid artikel in de Telegraaf.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken