Goed eten. Daar houden we van.

Goed eten. Daar houden we van.

Categorie
Retail
Adverteerder
PLUS RETAIL
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
338

Nominatie 2016

Doelstelling

Duidelijk maken dat PLUS staat voor goed eten, voor iedereen, elke dag. Eten dat lekker is, goed voor je familie, jezelf, het dierenwelzijn, de wereld. En betaalbaar. Daarmee loopt PLUS al een tijdje voorop. Met de introductie van Blonde d'Aquitaine rundvlees bijvoorbeeld, met 2-sterren Beter Leven-keurmerk. En zo zijn alle PLUS-bananen al sinds 2010 Fairtrade. Maar zacht gezegd: niet iedereen weet dat.

Doelgroep

Heel Nederland

Concept

We leggen letterlijk en figuurlijk de focus op goed eten. Vertellen verhalen, waarbij we onze visie en initiatieven belichten. Waar komt het vandaan, wat zit erin, hoe maak je het klaar? Over vlees met aandacht voor dierenwelzijn. Koffie waarvoor boeren een eerlijke prijs krijgen. Groenten die in het seizoen lekker en voordelig zijn. En we onthullen voor wie dat goede eten wordt klaargemaakt: daarmee krijgt 'goed eten' ook de sociale en emotionele lading die het verdient. Dat doen we op een toegankelijke, herkenbare manier, getuige het nieuwe campagnemotto: Goed eten. Daar houden we van.

Media- en middelenstrategie

In tv-commercials en online video's zie je hoe goed eten wordt klaargemaakt in herkenbare dagelijkse situaties. De vaste voice-over (Victor Löw) vertelt wat er bijzonder is aan bananen, rundvlees, koffie, eieren van PLUS. Ook op radio vertelt Victor over goed eten, met nadruk op de seizoenen. De campagnebeelden komen terug op de website/webshop, in nieuwsbrieven, dagbladadvertenties, op duurzame draagtassen, in de folder, het magazine, in de winkel en op het kantoor. In korte how-to-video's op de website en sociale kanalen worden simpele recepten uitgelegd. Daarnaast maken verschillende foodvloggers met goed eten van PLUS hun eigen favoriete gerechten. Ook in activaties speelt goed eten een belangrijke rol. Met de zelf ontwikkelde PLUSBRiCKS-spaaractie kunnen kinderen hun eigen boerderij bouwen en spelenderwijs leren waar ons eten vandaan komt. En samen met Wilfred Genee en lokale PLUS-ondernemers wordt bij het jeugdvoetbal gezorgd voor een Fairtrade banaantje in de rust.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken