Get closer to your Unexpected Freshness

Get closer to your Unexpected Freshness

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
SPORTLIFE - CLOETTA HOLLAND
Bureau
Vizeum
Jaar
2015
Paginanummer
292

Doelstelling

Sportlife staat voor Unexpected Freshness. Al meer dan 25 jaar is het een van de grootste spelers in de Nederlandse kauwgommarkt. Om in 2015 te kunnen groeien, wilde Sportlife de doelgroep meer aan zich binden en de verkoop stimuleren. Met de activatiecampagne (week 40 t/m 45) dienden de volgende doelstellingen behaald te worden:
1.Creëren van awareness
2.Verkoop van de Sportlife actieverpakking
3.Stimuleren van deelname aan de actie

Doelgroep

Jonge mensen van 13-25 jaar die niet snel onder de indruk zijn. Ze zijn 'vergroeid' met online, leven in een beeldcultuur en voelen zich pas betrokken bij een merk als deze waarde toevoegt aan hun leven.

Concept

Vanuit deze wetenschap, koos INDIE voor een interessegebied waar jongeren warm voor lopen en die aansluit bij Unexpected Freshness: wintersportreizen. Niet standaard wintersportreizen, maar écht coole reizen. Elk pakje Sportlife bracht de doelgroep dichter bij een onvergetelijke reis. Aan de binnenzijde van de actieverpakking stonden kilometers vermeld, variërend van 50 tot 10.000 km. Door zoveel mogelijk kilometers te sparen en die te verzilveren op sportlife.com, maakte men kans op één van de 27 ijskoude avonturen. Van heliskiën in Italië tot freeriden in Japan.

Media- en middelenstrategie

Op advies van Vizeum heeft Sportlife gekozen voor de volgende crossmediale inzet: Online video, display- en native advertising (mobiel en desktop); TV; Schoolboards; Social media en PR.
DAN DNA ontwikkelde in opdracht van Vizeum een correlatie-analyse om de koppeling tussen on- en offline media te maken. Dit maakte de daadwerkelijke effecten van de verschillende kanalen continu inzichtelijk waardoor optimalisatie tijdens de campagne mogelijk was. Resultaten: •Stijging penetratie (finale cijfers zijn op het moment van inzenden nog niet binnen) •3.500.000 verkochte actieverpakkingen (in 7 weken) •Stijging TOMA van 23% (aug.) naar 35% (nov.) •3.500 deelnemers (target: 3000) •81.000 sitebezoeken (target: 50.000) •Bijna 20.000 ingevoerde codes (target: 10.000)
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken