Geniet in geuren en kleuren

Geniet in geuren en kleuren

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
ROBIJN
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
202

Nominatie 2019

Doelstelling

Met de bekroonde campagne 'Robijn doet de was bij ...' is Robijn gegroeid naar marktleider in wasmiddelen. Het effect van deze 14 jaar lopende campagne nam echter af en de concurrentie kwam dichterbij, met name vanuit het wasmiddelcapsulesegment. Daarom was de doelstelling om de marktpositie van Robijn te verstevigen door de kern van het merk (kleuren mooi houden en lekkere geur aan de was geven) op een impactvolle, eigentijdse manier relevant te maken.

Doelgroep

Alle 'little paradise makers', zowel Robijn-loyals als switchers.

Merkomschrijving

Het meest geliefde wasmerk van Nederland, dat staat voor een schone was, stralende kleuren en heerlijke geuren.

Concept

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Robijn wil inspireren om te genieten van kleine dagelijkse geluksmomentjes, zoals het ruiken van fris gewassen was of het genieten van prachtige kleuren in kleding. Deze nieuwe campagne, 'Genieten in geuren en kleuren', is het platform voor de toekomstige Robijn-innovaties binnen alle segmenten (wasmiddel, wasverzachter, home fragrance). De eerste Robijn-innovatie die binnen dit campagne-idee wordt geïntroduceerd, waren de nieuwe Robijn-capsules.

Media- en middelenstrategie

60% op merkniveau, 40% op productniveau (capsules), waarbinnen tv voor een breed bereik, aangevuld met online video, social en online display om alle leeftijden te bereiken. Het 'product'-budget werd grotendeels besteed aan lower-funnelactiviteiten, zoals performancemarketing, sampling en de Huishoudbeurs.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken