Gelukkig Nieuwjaar volgens Achmea

Gelukkig Nieuwjaar volgens Achmea

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
ACHMEA
Bureau
New Growth Strategies
Jaar
2021
Paginanummer
46

Doelstelling

Merk: Erkenning en waardering van de maatschappelijke waarde van Achmea. Attitude: Nederlanders bewust maken van de gevolgen van hun manier van oud & nieuw vieren en hen stimuleren om na te denken over een nieuwe traditie.

Doelgroep

Maatschappelijk betrokken Nederlanders.

Merkomschrijving

Achmea is een financiële dienstverlener met een coöperatieve identiteit en staat voor duurzaam samen leven. Ze is het moederbedrijf van merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis.

Concept

Vanuit het nieuwe communicatieconcept ‘Samen Leven volgens Achmea’ opent Achmea vanuit haar business het gesprek rondom grote maatschappelijke vraagstukken. In de campagnefilm worden kijkers deelgenoot gemaakt van het vraagstuk door de cijfers en feiten van een ‘gewone’ jaarwisseling te tonen, geïllustreerd door handgemaakte 3D-pictogrammen. Met een interactieve campagne riep de financiële dienstverlener op om mee te denken over nieuwe tradities rondom oud en nieuw. Op de website nieuwetradities.nl en via een sociale mediacampagne kon vervolgens meegedacht worden over nieuwe tradities. De verschillende middelen en kanalen brachten veel interactie teweeg, zowel over de bestaande vuurwerktraditie als over nieuwe tradities. De campagnefilm scoorde ruim boven benchmark en werd door de doelgroep o.a. geloofwaardig en onderscheidend gevonden. Ook steeg de erkenning van de maatschappelijke waarde van Achmea.

Media- en middelenstrategie

Om het gesprek rondom vuurwerk tijdig op gang te brengen is in oktober gestart met PR en PA om het vuurwerkdebat in gemeentes te beïnvloeden. Begin november was de campagnefilm op TV en online te zien. Daarnaast is ingezet op PR in regionale bladen middels een onderzoek naar ‘nieuwe tradities’. Vervolgens bleef Achmea aanwezig op sociale media en de website nieuwetradities.nl om het gesprek te faciliteren. Gedurende de hele campagne zijn de uitingen aangepast aan de ontwikkelingen rondom corona en het vuurwerkverbod, zonder de hoofdboodschap te verliezen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken