Geen tijd te verliezen

Geen tijd te verliezen

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
STICHTING ALS NEDERLAND
Bureau
Joe Public Take-Away Advertising
Jaar
2021
Paginanummer
306

Nominatie 2021

Doelstelling

Na het eerste indrukwekkende project met in de hoofdrol overleden ALS-patiënten, is de naamsbekendheid van de ziekte in ons land gestegen naar 97%. Toch is ALS nog steeds een dodelijke ziekte en overlijden patiënten gemiddeld 3 tot 5 jaar na diagnose. Het doel is om urgentie te creëren voor ALS en fondsen te werven voor onderzoek.

Doelgroep

Alle potentiële donateurs in Nederland.

Merkomschrijving

Stichting ALS Nederland is opgericht in 2005 en brengt mensen en partijen samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van ALS.

Concept

In navolging van de campagnes met ALS-patiënten in de hoofdrol, is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. De ziekte is niet alleen heftig voor de patiënten, maar even zo impactvol voor hun nabestaanden. Zij moeten lijdzaam toezien hoe hun dierbare vader, opa, zoon, moeder, broer of vrouw razendsnel sterft aan de ziekte. In de campagne vertellen nabestaanden hoe snel ze hun dierbaren verloren en wat het verlies voor hen betekent. Voor de één als eerbetoon, voor de ander een manier om het verlies te verwerken. Het emotionele betoog wordt versterkt door regels als 'M'n vader had maar 3 jaar ALS' gevolgd door een oproep om financiële steun. Het snelle verloop van de ziekte en de urgentie voor onderzoek wordt extra benadrukt met een nieuwe pay-off: 'Geen tijd te verliezen.'

Media- en middelenstrategie

Aan de campagne werken nabestaanden van ALS-patiënten mee (waaronder familieleden van patiënten uit de eerdere campagnes). Ze delen hun persoonlijke ervaringen waarin ze vertellen wat de ziekte met hen als persoon en hun gezin heeft gedaan. Deze emotionele verhalen worden vastgelegd in TV-spots, online video, radiospots en print- en outdoor uitingen.
Daarnaast hebben de deelnemers een rol als ambassadeurs in de PR-aanpak, met diepte-interviews en achtergrondreportages.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken