Geeft u de ruimte

Geeft u de ruimte

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
VELUX
Bureau
Kaliber
Jaar
2016
Paginanummer
482

Doelstelling

Breng de USP's van VELUX producten (Sustainable Living in Buildings) onder de aandacht wat resulteert in 7% stijging in brand awareness en 1.000 installaties bij klanten.

Doelgroep

De huizenbezitter met een concrete of latente wens om de zolder te verbouwen.

Concept

VELUX creëert met haar producten nieuwe ruimtes. Kamers die met meer licht en lucht ook nog een gezondere leefomgeving zijn. De huizenbezitter haalt zo meer uit zijn huis én zichzelf. De campagne met het thema 'VELUX geeft u de ruimte' brengt dit tot leven met inspirerende uitingen waarin het resultaat van VELUX producten te zien is en verrijkt wordt met inzichten over de kracht van meer daglicht en frisse lucht.

Media- en middelenstrategie

De periode van oriëntatie tot aan installatie duurt 1,5 maand. Onze campagneboodschap en middeleninzet verschuift mee met het besluitvormingsproces van de doelgroep.

In de eerste fase speelden we in op - of wakkerden we de renovatiewens aan met printadvertenties, Youtube pre-rolls, display advertising en radio.

Op basis van het bezoek aan de campagnewebsite zetten we retargeting in met behulp van een gefaseerde nieuwsbrief genaamd 'Ruimtelijk Inzicht' en display advertising. In deze fase was de boodschap geijkt op het bieden van inspiratie, het geven van concrete ideeën en het verstrekken van specifieke productinformatie.

Om de conversie voor het maken van een afspraak te vergroten maakten klanten bij elk adviesgesprek met de Licht&Lucht adviseur kans op hun droomruimte met een inrichting van vtwonen ter waarde van € 10.000,-. De 'Geeft u de ruimte' brochure gaf de Licht&Lucht adviseur gespreksstof tijdens zijn bezoek.

Met de VR-installatie op de Beurs Eigen Huis konden bezoekers het effect van de verschillende producten écht ervaren. Zodra men de VR-bril op had transformeerde de fysieke oude zolder in een frisse en lichte ruimte. Via eigen Cardboards kon men de ervaring ook online bekijken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken