GAMMA Klushondje

GAMMA Klushondje

Categorie
Retail
Adverteerder
GAMMA
Bureau
Joe Public Take-Away Advertising
Jaar
2014
Paginanummer
352

Doelstelling

Het creëren van een herkenbaar en sympathiek advertising property, specifiek voor de Superacties van GAMMA, dat in alle middelen is in te zetten.

Doelgroep

Iedereen die wel eens klust met een focus op regelmatige klussers m/v 25-54 jaar.

Concept

Je kunt vakantie op twee manieren invullen: je gaat op reis of je blijft thuis en gaat klussen in en rond het huis. Om Nederland te stimuleren het laatste te doen, introduceert GAMMA 'het klushondje'. Dit schattige mopshondje heeft als schrikbeeld om bij oma gestald te worden en zelfgebreide mutsjes te moeten dragen als zij haar baasjes over vakantie hoort praten. Zij vernielt een aantal dingen in huis en komt vervolgens zelf met de oplossing: de GAMMA folder in haar bek met aantrekkelijke aanbiedingen. Haar baasjes besluiten daarop thuis te blijven om lekker te gaan klussen.

Media- en middelenstrategie

Volledig 360 met de inzet van TV, huis-aan-huis-folders, POS-materialen, social media, evenementen en PR. Met een tv-commercial wordt het klushondje aan Nederland voorgesteld. Dit wordt doorgetrokken naar radio, print, folder, POS. Op social media wordt het hondje ingezet met een viral en grappige weetjes. Ludieke inhakers volgen voor de GAMMA Racing Day (met Willempie-helmpje op), de Gaypride en de start van de zomervakantie (billboards bij de grens 'Kom snel terug') als ook bij terugkomst (welkom terug-actie met het hondje op Schiphol). Na de tweede tv commercial, die net als de eerste commercial door de kijkers naar de Gouden Loeki jaarverkiezing wordt gestemd, is de hype rondom het GAMMA-hondje een feit. GAMMA profiteert van de bekendheid en de sympathie die de campagne genereert en de Superactieweken zijn succesvol. Als neveneffect neemt de vraag naar de mopshond zo'n vlucht in Nederland dat GAMMA en de mopshondenvereniging het publiek oproepen geen impulsaankoop te doen. Dit bericht wordt breed in de media opgepakt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken