Game of Thrones

Game of Thrones

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ZIGGO
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
136

Doelstelling

Ziggo biedt topentertainment met de Ziggo Dome en Ziggo Sport. Én met Ziggo Movies & Series: een film- en seriepakket met kwaliteitscontent, waaronder exclusieve HBO-content met de ultieme blockbuster Game of Thrones (GoT). Een veelbekroonde serie die in Nederland massaal gebingewatched wordt en afstraalt op het totale aanbod van Ziggo Movies & Series. Daarom grijpt Ziggo de start van het 7e seizoen van GoT aan als kans om awareness te creëren voor deze serie die garant staat voor Ziggo's exclusieve film- en serieaanbod én om iedereen mee te nemen in het plezier van GoT.

Doelgroep

Uit onderzoek is gebleken dat GoT een zeer bekende en veel bekeken serie is in Nederland: men is fan of wil gaan kijken. Met de campagne richten we ons daarom op zowel fans als nog-niet-fans, klanten én niet-klanten.

Merkomschrijving

Ziggo zorgt dat alles waar je veel plezier aan beleeft bij je komt, onmiddellijk, altijd en overal. Dus ook de veelbekroonde serie GoT.

Concept

Game of Thrones kijk je alleen bij Ziggo. We spelen in op het feit dat je alleen bij Ziggo kunt genieten van GoT en dus ook het nieuwste seizoen 7. We brengen iedereen op de hoogte hiervan en we maken de voorpret zo groot mogelijk. We enthousiasmeren iedereen om GoT te kijken én we brengen de GoT-mania tot een hoogtepunt. Zo maken we GoT kijken nóg leuker.

Media- en middelenstrategie

We creëren middels het herkenbare Buurmannen-format in combinatie met beelden van GoT awareness voor 'Game of Thrones, ook seizoen 7, kijk je alleen bij Ziggo'. We zien de Buurmannen online, op de radio, in de bioscoop en op tv. Maar onder andere ook de Ziggo Dome, de Ziggo-kantoren en de grootste OOH-schermen waaronder station Amsterdam Centraal staan in het teken van GoT seizoen 7. De campagne is niet te missen. Voor de geïnteresseerden in de serie is er een volledige online experience gebouwd. Op ziggo.nl/GoT kunnen zij alles vinden en ontdekken over GoT: recaps van alle seizoenen, de personages, weetjes, vlogs én hoe je kunt kijken. Daarnaast geeft de Guide of Thrones je via Facebook Messenger antwoord op je vragen over de wereld van Westeros. Om de GoT-fanaten naar de website en de Guide te krijgen, worden zowel eigen als betaalde middelen ingezet. Zoals banners, online video, radio, social en edm's.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken