Ga Voetballen als Oranje

Ga Voetballen als Oranje

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
KNVB
Bureau
Wefilm
Jaar
2021
Paginanummer
432

Winnaar 2021

Doelstelling

Door Covid neemt het aantal nieuwe aanmeldingen bij verenigingen af, terwijl nieuwe aanwas van talent essentieel is voor de toekomst van de KNVB. Zorg met een campagne voor een stijging van 25% in nieuwe aanmeldingen bij de jeugd.

Doelgroep

Kinderen van 4-12 en hun ouders.

Merkomschrijving

De KNVB is de grootste sportbond van Nederland met 1,2 miljoen leden.

Concept

Om kinderen én ouders aan te spreken stellen we de ultieme droom van elk kind dat op voetbal gaat centraal: ooit in Oranje spelen. Daarvoor slaan we de handen ineen met het Nederlands elftal en fanatiek amateurvoetballer: Snelle. Muziek en voetbalfestivals staan centraal.

Media- en middelenstrategie

Via een liedje en videoclip over de zaterdag van een voetballertje, prikkelen we de fantasie van spelen in Oranje. Tevens een uitnodiging voor een Oranjefestival dat we met meer dan 500 lokale verenigingen optuigen. Via socials van bekende voetballers, Snelle en KNVB roepen we op om ook voor even te komen voetballen als in Oranje, op jouw lokale club. Daarnaast gebruiken we outdoor rondom verenigingen en radiospots om kinderen en ouders uit te nodigen. Met 59k aanmeldingen steeg het aantal nieuwe leden met 37%.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken