Ga ervoor. Het begint op Marktplaats.

Ga ervoor. Het begint op Marktplaats.

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
MARKTPLAATS
Bureau
N=5
Jaar
2016
Paginanummer
462

Doelstelling

Marktplaats is al jaren marktleider in het kopen en verkopen van tweedehands (en nieuwe) spullen. Maar Marktplaats wil meer. Het wil zijn unieke rol als persoonlijk en relevant merk verder uitbouwen en nóg succesvoller worden. Dat lukt alleen als méér mensen, nog vaker dan nu en in méér verschillende koop- en verkoopsituaties ervoor kiezen Marktplaats te gebruiken. Hoe kan Marktplaats deze 'battle of mind' winnen?

Doelgroep

Alle Nederlanders die hun leven graag op hun eigen manier willen invullen en bijzonder maken.

Concept

Om meer relevantie te creëren voor Marktplaats, kiezen we voor een retailachtige always-on aanpak. Always-on met een lang houdbare tvc waarbij Marktplaats in de volle breedte wordt getoond. Elke 2 maanden ondersteund door een campagne waarin steeds één thema centraal staat. Deze thema's zijn categorie-overstijgend en gebaseerd op data van Marktplaats. Deze campagnes moeten inspireren en zijn een dynamische aansporing. We laten daarbij nadrukkelijk een andere, uiterst verrassende kant van Marktplaats zien. Zodat iedereen zich realiseert dat Marktplaats echt álles binnen handbereik brengt wat je graag zou willen in je leven. Onze boodschap: wil jij je leven kleur geven en leuker, makkelijker en comfortabeler maken? Houd je niet in, maar gá ervoor. Het begint op Marktplaats.

Media- en middelenstrategie

Met continue en consistente communicatie bouwen aan de breinpositie van het merk. Via massamedia minstens 3 van de 4 weken zichtbaar. De specifieke thema's worden doorvertaald naar andere media, afgestemd op doelgroep en boodschap zodat consumenten deze campagnes tegenkomen op een relevant moment. De online mediastrategie bestaat uit 3 lagen: een laag die middels grote formaten moet zorgen voor impact. Een interactielaag met als doel het activeren van gebruikers met een latente behoefte, opgevolgd met performancecampagnes. En een retargetinglaag waarin continu wordt gestuurd en geoptimaliseerd. Owned en earned media (events, social) moeten zorgen voor breder bereik, meer interactie en meer impact.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken