Fuze Tea – De volgende stap als snelgroeiende uitdager in de Nederlandse ijsthee categorie

Fuze Tea – De volgende stap als snelgroeiende uitdager in de Nederlandse ijsthee categorie

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
COCA-COLA NEDERLAND – FUZE TEA
Bureau
UM
Jaar
2021
Paginanummer
232

Doelstelling

Groei in merkoverweging en penetratie

Merkomschrijving

Fuze Tea is in 2018 succesvol geïntroduceerd in Nederland en is hard gegroeid in bekendheid. Het onderscheidt zich met de emotionele kernwaardes Naturalness en Unwinding

Concept

“IJsthee, maar dan natuurlijk wel van échte thee”. Een campagne met sterke copy die de kernboodschap en het onderscheidend vermogen uitdraagt

Media- en middelenstrategie

Om Fuze Tea te differentiëren van de gevestigde namen in de categorie en de kernwaarden ‘Naturalness & unwinding’ te verdiepen, moest het merkverhaal op een unieke manier verteld worden. Zonder verlies in zichtbaarheid (Share Of Voice). Om voor te sorteren op groei koos Fuze Tea daarom voor een combinatie van branded content en een gedifferentieerde mediastrategie t.o.v. de concurrentie.

Voor onderhoud van de merkbekendheid en het laden van de kernpropositie was een basis van massamedia onmisbaar in de jaarstrategie. Fuze Tea koos er hier voor om zich in touchpoints strategisch te differentiëren. Met billboarding op TV en mediumdominantie op radio bouwde het merk op tactische wijze aan reclameherkenning. Dit vormde de basis en het resultaat kwam op de winkelvloer waar de consument, via een hyperlokaal “zoneplan” met digitale abri’s en mobile advertising, werd aangezet tot trial.

In samenwerking met LINDA. werd een belangrijk consumenteninzicht omarmd om de natuurlijkheid van Fuze Tea te onderstrepen: de behoefte van de Nederlandse consument om te ontstressen (covid-19) en de mate waarin men dat invult in de natuur (wandeltrend). Dit inzicht paste perfect bij de boodschap van Fuze Tea en zo ontstond het cross-mediaal branded content platform BLAD., bestaande uit verschillende onderdelen waartussen host Leonie ter Braak de verbinding vormde.

De Hero van deze samenwerking was het fysieke magazine BLAD. In herkenbare LINDA.-stijl werd daarin het merk Fuze Tea verdiept door interviews, columns en fotografie. BLAD. werd verspreid onder abonnees, via promo in de winkel en e-commerce en als geschenk voor horecaondernemers. Online bestond het platform uit een podcast- en videoserie. Host Leonie trok met bekende gezichten de natuur in voor een wandeling en een goed gesprek. Deze content werd gedistribueerd via de online kanalen van LINDA. en Fuze Tea.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken