From NGO to movement – DIG IN: inviting friends and farmers to take part in regreening Africa

From NGO to movement – DIG IN: inviting friends and farmers to take part in regreening Africa

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
JUSTDIGGIT
Bureau
Havas Lemz
Jaar
2021
Paginanummer
282

Winnaar 2021

Doelstelling

De Justdiggit aanpak is een formule voor succes gebleken. Door een slimme combinatie van storytelling en mediadonaties wisten zij duizenden Afrikaanse boeren te activeren om hun land te vergroenen met behulp van inmiddels bewezen technieken. Het resultaat tot 2020: >60.000 hectaren land vergroend en >6 miljoen bomen teruggebracht. Om verdere opwarming tegen te gaan wil Justdiggit opschalen met als doel: meer boeren te bereiken en activeren. Om dat doel te realiseren wil Justdiggit zichzelf op de kaart zetten als wereldwijd erkent merk voor vergroening.

Doelgroep

De doelgroepen: Consumenten (draagvlak en cashdonaties), bedrijven (media- en cashdonaties), overheden (ondersteuning), zelfstandige Afrikaanse boeren (implementatie)

Merkomschrijving

Justdiggit is een NGO die vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek de opwarming van het klimaat agendeert en aanpakt. Met als doel Afrika te vergroenen, de aarde afkoelen om verdere opwarming te voorkomen.

Concept

Om de opschaling te realiseren is één ding nodig; de bekendheid van Justdiggit vergroten. De opdracht: maak van Justdiggit een wereldmerk, met een bijbehorende campagne gericht aan supporters (consumenten en bedrijven) én boeren in Afrika. Dat is DIG IN: inviting friends and farmers to take part in regreening Africa.
Met een nieuwe identiteit, gebouwd rondom een iconisch nieuw logo en een campagne die op een positieve manier vraagt om aan de slag te gaan; hier en in Afrika.

Media- en middelenstrategie

Met dank aan de partners die Justdiggit supporten met gratis mediaruimte en campagnemiddelen (Radio, TV, cinema, OOH, socials, road shows, app), is de boodschap van Justdiggit inmiddels zichtbaar in 14 landen (Europa en Afrika). Een volledig vernieuwd online platform biedt consumenten, bedrijven en overheden de mogelijkheid om op diverse manieren direct bij te dragen aan de vergroeningsmissie. Onder andere famer radio en movie roadshows konden duizenden nieuwe boeren worden bereikt. Met resultaat. Sinds de lancering in 2021 staan alle cijfers (donaties en activatie) in de plus. Daarnaast werd Justdiggit gevraagd als officiële communicatiepartner van de UN en COP26. En is de aanpak van Justdiggit het voorbeeld voor vele andere organisaties.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken