Fly Responsibly

Fly Responsibly

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
KLM
Bureau
DDB Unlimited
Jaar
2019
Paginanummer
412

Nominatie 2019

Doelstelling

Verhoog wereldwijd de merkbekendheid van -, en merkvoorkeur voor KLM. Versnel de verduurzaming van de luchtvaart.

Doelgroep

Alle stakeholders in de luchtvaart: producenten, concurrenten, overheden, NGOs, bedrijven én consumenten die vliegreizen maken of overwegen. Hierbij wordt extra nadruk gelegd op consumenten waarvoor milieuoverwegingen een rol spelen bij hun aankoopbeslissing (in veel landen meer dan 50% van de bevolking).

Merkomschrijving

KLM is de luchtvaartmaatschappij met het sterkste trackrecord als het gaat om verduurzaming van de bedrijfsvoering. Het staat al 15 jaar lang in de top-3 van de Dow Jones Sustainability Index. Merkpositionering: 'the airline that truly cares for people'.

Concept

We ontwikkelden Fly Responsibly, waarmee we een beroep doen op alle stakeholders in de luchtvaart om de verduurzaming van de luchtvaart maximaal te versnellen. Een initiatief dat groter is dan een merkcampagne. Het is een commitment dat de komende jaren richtinggevend zal zijn voor KLM. Met Fly Responsibly vragen we iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen en actief een bijdrage te leveren, want samen boeken we veel meer progressie. Daarbij vragen we zelfs aan consumenten of ze hun reisplannen goed willen overwegen. En in plaats van een vliegreis voor een treinreis te kiezen als dat mogelijk is. Uiteraard doen we dit niet zonder te laten zien wat we zelf hebben gedaan en doen. We doen er zelfs nog een schepje bovenop door kennis die we hebben vergaard om duurzamer te vliegen, en tools die we hiervoor hebben ontwikkeld, gratis aan te bieden aan onze concurrenten. In het belang van de vooruitgang wil KLM niet meer concurreren op sustainability.

Media- en middelenstrategie

Op 29 juni werd de campagne afgetrapt met een open brief aan decisionmakers op een 1/1 pagina in 40 gezaghebbende dagbladen rondom de wereld. Dit werd opgevolgd door online editorials met een duurzaam gemaakte online video. Verder zetten we onze social media kanalen en eigen media in (zoals in-flight magazine Holland Herald) en organiseerden we een Sustainable Aviation Event. Bovendien werd direct na de aftrap het Fly Responsibly logo toegevoegd aan elke KLM uiting. Dit alles werd ondersteund met een website bestaande uit 3 secties: 1) Wat wij doen, 2) Wat u kunt doen, 3) Wat de industrie kan doen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken