FlowerPower

FlowerPower

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Oxxio
Bureau
707 Brand Communications
Jaar
2011
Paginanummer
114

Doelstelling

In de zomer zijn consumenten met van alles en nog wat bezig, behalve met energie. Dat wilden we met deze campagne veranderen. Doel was dan ook om consumenten bewust te maken van het feit dat ze - ook in de zomer - met Oxxio eenvoudig geld en energie kunnen besparen. En om ze - in het verlengde hiervan - te bewegen over te stappen naar Oxxio.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen, waarvan de beslisser in de leeftijd zit van 25-55 jaar en die sinds vrijgave van de markt nog niet zijn overgestapt.

Concept

In de zomer staat alles in bloei en bruist iedereen van de energie. In de campagne hebben we deze energie gekoppeld aan de energie van Oxxio. De koppeling werd tot stand gebracht door het thema FlowerPower! De spokesperson van Oxxio had dan ook het uiterlijk van een flowerpower hippie, was omringd door bloeiende bloemen en riep consumenten op om ook na de zomer de goede energie vast te houden. Om ze daarbij te helpen, kregen overstappers vier maanden gratis groene stroom. Een aanbod dat goed was voor een enorme toename in zowel direct als inbound sales.

Media- en middelenstrategie

Er is gekozen voor een crossmediale campagne die continue impulsen geeft en consumenten op verschillende momenten voorziet van een interessant aanbod. Een combinatie van massamedia en direct contact. Televisie werd op twee verschillende manieren ingezet: spot en non-spot. Naast de inzet van de FlowerPower! commercial, leverde Oxxio namelijk ook een bijdrage aan de Week Van de Energie van het RTL-4 programma Koffietijd. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Abri's waarbij de oplettende voorbijgangers middels het scannen van een QR-code een gratis tuinlampion cadeau kregen. Ook was Oxxio aanwezig op de Libelle Zomerweek met de FlowerPower-tent. Bezoekers van deze tent maakten kans op een jaar lang gratis bloemen. Aangezien het succes van de campagne ook afhankelijk was van de inzet van Oxxio's medewerkers, is de campagne intern met de nodige FlowerPower gelanceerd. Het FlowerPowerspel en de aankleding op de werkvloer zorgen voor een extra impuls.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken