Fit op jouw manier

Fit op jouw manier

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2021
Paginanummer
438

Nominatie 2021

Doelstelling

Nederland inspireren en motiveren in kleine stapjes een gezondere leefstijl te ontwikkelen, met name op voeding, bewegen en ontspannen.

Doelgroep

Nederlanders in de leeftijd van 35 tot 65 jaar met licht tot gemiddeld overgewicht. Met extra aandacht voor de groep lage tot middelbare opgeleiden.

Merkomschrijving

Fit op jouw manier staat voor op een laagdrempelige manier kennis maken met voedings-, ontspannings- en beweegtips die bij jou passen.

Concept

De doelgroep ervaart vaak veel weerstand rondom gezond leven: 'Ik kan dit niet' of 'Ik lust dit niet'. De campagne 'Fit op jouw manier' heeft dat als vertrekpunt genomen. We laten zien dat je met kleine stapjes kunt werken aan een gezonde leefstijl en dat je niet je hele leven hoeft om te gooien. Misschien zijn sommige tips niks voor jou. Geen probleem! Er zijn ontelbare manieren om fitter te worden. En zo blijft er altijd wel één manier over die wél bij jou past. Want als je gezonder leeft, zit je vaak lekkerder in je vel: je voelt je fitter. Op jouw manier.

Media- en middelenstrategie

Omdat we een brede doelgroep hebben, en een ambitieuze doelstelling, lanceren we de campagne op tv, radio, in- en outdoor en online. Alle uitingen spelen in op tijdstippen en locaties waar mensen (on)gezonde keuzes kunnen maken. Op de website staat een tipgenerator waarmee je eindeloos kan zoeken tot naar de tip die bij jou past. Deze tipgenerator zorgde voor veel aandacht in pers en online waardoor de eerste weken de website massaal werd bezocht en gedeeld.
In outdoor en instore haken we in op plaats en moment door tips te geven die pasten bij het moment van de dag. Ook op radio haken we in op ontbijt, lunch en avondmoment met tips.. We realiseerden PR-aandacht in lokale en regionale media door op basis van een flitspeiling een artikelenreeks te ontwikkelen met concrete tips. In branded content geven we personen waar de doelgroep zich in kan herkennen de hoofdrol. In bladen zoals Libelle, Mijn geheim en Weekend publiceerden we échte verhalen van rolmodellen en volgen we hoe deze personen hun manier hebben gevonden om fitter te worden. We organiseerden ook een talkshow opgenomen in de Schilderswijk waar rolmodellen in gesprek gingen met de doelgroep. De talkshow werd breed ondersteund door middel van een abricampagne en social advertising.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken