Financieel Regisseur

Financieel Regisseur

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
RABOBANK NEDERLAND
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
56

Doelstelling

De overkoepelende doelstelling voor onze 'Aandeel in elkaar'-campagnes is vertrouwen herwinnen. Primaire doelstelling voor deze campagne is bewijzen wat 'een aandeel in elkaar' betekent voor ondernemers met een financieringsvraag: wegnemen dat de bank op slot is en laten zien dat we op een nieuwe manier plannen financieren.

Doelgroep

Zakelijke klanten van de Rabobank met goede plannen en de wil om te groeien.

Concept

Voor ondernemers met plannen verbindt Rabobank bancaire leningen innovatief met private leningen, subsidies, overheidskortingen en crowdfunding. Het nieuwe financieren. Wat het typisch 'aandeel in elkaar' maakt is dat de adviseurs weten wat er regionaal aan financieringsbronnen zijn en hun netwerk benutten om tot slimme combinaties te komen. De lokale banken bevestigen dat met Meet & Grow Events waar ondernemers en externe financieringspartners elkaar ontmoeten. We zeggen duidelijk: kom maar op met dat plan. Net als Jean en Jeroen. Hun droom is het bedrijf te laten groeien door met honderden robotjes te gaan werken. Daar is een passende financiering voor nodig. In de TVC zien we hun echte 'case', inclusief de spanning in de aanloop en de opwinding als het plan doorgaat. Dankzij deze echtheid wint het verhaal aan geloofwaardigheid, is de rol van de Rabobank onbetwistbaar en kan onze doelgroep zich makkelijker identificeren en ervaren wat 'een aandeel in elkaar' inhoudt.

Media- en middelenstrategie

Tv is het beste middel om snel bereik en emotie op te bouwen en ondernemers in Nederland te laten zien dat de Rabobank open staat voor goede investeringsplannen. Deze campagnelijn wordt voortgezet in radio met bewijsvoering. Met megamasten langs snelwegen dagen we ondernemers uit om hun plan met ons te delen voor een passende financiering. Ondernemers en financiële adviseurs konden elkaar informeel spreken tijdens Rabobank Meet & Grow Events.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken