Financieel Fit

Financieel Fit

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ING NEDERLAND
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
158

Doelstelling

ING neerzetten als betrokken bank, die tussen ons in staat. Een bank die Nederlanders daadwerkelijk helpt om hun financiële situatie zo goed mogelijk te regelen. Zodat heel Nederland 'financieel fit' is.

Doelgroep

Alle Nederlanders.

Concept

Veel mensen hebben geen realistisch beeld van hun financiële situatie. Het begint juist bij inzicht om in staat te zijn er zelf iets aan te kunnen veranderen. ING gaat in ons drukke, onoverzichtelijke leven mee en maakt onze financiën bespreekbaar. Door een persoonlijke en positieve benadering laat ING zien hoe keuzes op het gebied van geld in ons dagelijks leven verweven zijn. Tegelijkertijd biedt ING toegankelijke tools, zodat mensen meer inzicht krijgen in hun financiële situatie.

Media- en middelenstrategie

Met een integratie tussen de above-the-linecampagne en het gesponsorde tv-programma 'Hoeveel ben je waard?' werden Nederlanders geïnspireerd om met hun financiën aan de slag te gaan. Met een tv-commercial, digital pr, native advertising en social influencers maakten wij het onderwerp bespreekbaar. Radio en online bannering activeerden naar de online tools. De campagne werd een succes. 50.000 unieke bezoekers zijn de online tool gestart. Kijkers van het programma zijn positiever geworden over ING en het tv-programma activeerde Nederlanders om 'financieel fit' te worden en te blijven. En ING werd gezien als de bank die meebouwt aan een gezonde financiële situatie.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken