Feestdagen Sint & Kerst

Feestdagen Sint & Kerst

Categorie
Retail
Adverteerder
BOL.COM
Bureau
ETCETERA
Jaar
2014
Paginanummer
338

Winnaar 2014

Doelstelling

Laat zien dat bol.com echt alles heeft voor de feestdagen (de belangrijkste periode van het jaar). Maak bol.com hiermee top-of-mind als dé winkel tijdens de feestdagen, en jaag site-traffic aan.

Doelgroep

Iedereen in Nederland.

Concept

bol.com is de winkel van ons allemaal. De winkel waar je altijd vindt wat je zoekt, wie je ook bent en hoe speciaal je wensen ook zijn. Vanuit deze positionering wil bol.com zich manifesteren als dé mentaal marktleider van de feestdagen. Door te tonen dat bol.com echt alles heeft, van kinderstofzuigers tot scheikundedozen. Van kerstbomen tot konijnenhokken. Daarbij wordt slim gebruikgemaakt van Nederlandse iconen die tijdens de feestdagen zelf ook elk jaar top-of-mind zijn. Maar dan wel met een ludieke twist, die we van bol.com gewend zijn. Via deze iconen weet bol.com een sterke breinpositie in de hoofden van Nederlanders te claimen. Tijdens Sinterklaas wordt ingespeeld op de actuele Zwarte Pieten-kwestie, waarbij bol.com de discussie relativeert zonder partij te kiezen. Hoofdrol wordt vertolkt door de 'enige échte Sinterklaas': Bram van der Vlugt. Tijdens kerst krijgt het alom bekende verhaal over Youp van 't Hek's Flappie een verrassende wending: dankzij bol.com is er eindelijk eens een happy end voor het konijntje.

Media- en middelenstrategie

Het gebrek aan zichtbaarheid in het straatbeeld (bol.com heeft geen filialen) wordt gecompenseerd met een sterke inzet op televisie en pre-rolls - een garantie voor awareness. Door bewust dicht op het transactiemoment te communiceren (in de avonduren, als de meeste online aangeschafte cadeaus gekocht worden) weet bol.com de geclaimde breinpositie direct te verzilveren in traffic to site. Op eigen kanalen blijkt een enkele post genoeg om beide commercials viral te laten gaan: samen noteren ze ruim een miljoen views in slechts een paar dagen. Bovendien bereiken beide commercials de top 10 Gouden Loeki Jaarverkiezing 2014. Kortom: niet alleen hebben massa's mensen bol.com opgemerkt, ze hebben bol.com ook in hun hart gesloten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken