FBTO luistert naar klanten!

FBTO luistert naar klanten!

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
FBTO
Bureau
Qi Only
Jaar
2015
Paginanummer
168

Doelstelling

Consumenten hebben het idee dat iedere verzekeraar hetzelfde is, dat het grote logge ondernemingen zijn die niet naar klanten luisteren en alleen uit zijn op hun eigen winst. FBTO wil die beeldvorming veranderen, omdat zij de klant laten meebeslissen. FBTO is de verzekeraar die de klant aan de knoppen wil zetten. Dat kan door Onderling.nl. Een uniek transparant platform dat klanten de mogelijkheid biedt daadwerkelijk invloed te hebben op wel/niet uitkeren van cases/schade. Als 60% vindt dat FBTO toch moet uitkeren dan doet FBTO dat alsnog. Dit platform geeft: jij kiest (de pay-off van FBTO) echt handen en voeten. Voor FBTO heeft dit geleid tot meer sympathie voor het merk en sterkere KPI posities op overweging en voorkeur. Resultaten: stijging spontane naamsbekendheid en overweging met 3%. Daarnaast zien we een verdriedubbeling van bezoekersaantallen op Onderling.nl en een enorme stijging van het aantal ingediende cases door klanten.

Doelgroep

Positief kritische mensen. Mensen die breder kunnen kijken en die hun zegje durven te doen. En zo kijken ze ook naar verzekeren. Dat moet vooral gemakkelijk, eenvoudig én transparant.

Concept

Nanette, een potentiële klant, spreekt haar frustratie uit over een case van een vriendin; 'gedoe' over uitbetalen van een schade. Met de "stem" vertellen we wat het antwoord van FBTO is. FBTO heeft namelijk Onderling.nl. Hier kun je een besluit van FBTO ter discussie stellen. Is de meerderheid van de community het met je eens dan wordt de schade alsnog uitbetaald (en zo nodig de polisvoorwaarden aangepast). Want de meerderheid bepaalt of FBTO betaalt!

Media- en middelenstrategie

Gestart is met branding, het bekend maken van het platform Onderling.nl middels de inzet van TVC. Online wilden we nieuwsgierigheid opwekken en van daaruit activeren naar het platform Onderling.nl. Bestaande klanten zijn benaderd via email en online video. Tevens is de campagne ondersteund met social activiteiten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken