Favourite Foodie

Favourite Foodie

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
HEINZ NEDERLAND
Bureau
Boomerang Agency
Jaar
2018
Paginanummer
270

Doelstelling

Verstevig de merkpositionering door vanuit één Heinz merk te communiceren dat je gerecht lekkerder smaakt met Heinz sauzen. Campagne KPI's (Reach & Engagement) moeten leiden tot hogere brandawareness en -consideration voor Heinz binnen de mayonaise & pastasauzen categorieën.

Doelgroep

Millennials

Merkomschrijving

Heinz is wereldwijd bekend als marktleider in ketchup, maar minder bekend in categorieën zoals mayonaise & pastasaus.

Concept

Heinz Favourite Foodie: de eerste social kookshow in Nederland! Voor de allereerste keer werden drie categorieën onder het Heinz merk gecombineerd in één campagne; mayonaise, pastasaus en ketchup. In negen challenges streden vijf foodinfluencers om de titel 'Heinz Favourite Foodie' door de lekkerste en meest inspirerende gerechten te bereiden. De drie XL challenges werden gehost door TV-kok Hugo Kennis en het publiek kon stemmen via de comments onder de videos op FB & IG. Deze drie XL challenges vormden tevens steeds de aftrap van een nieuwe fase in de campagne waarin één saus centraal stond. Zo was in de eerste twee maanden Heinz [Seriously] Good Mayonaise het middelpunt van de campagne, de twee maanden erna stond Heinz Tomato Ketchup centraal en in de laatste fase was Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce het belangrijkste ingrediënt in de recepten. De totale campagne duurde 6 maanden.

Media- en middelenstrategie

De campagne is zorgvuldig opgebouwd uit een mix aan formats en targeting tactieken. T.b.v. de reach KPI's werd er gewerkt met een 60''intro video, een 15''teaser en static foodshots op IG stories. Om engagement te genereren is er vervolgens geretarget met een canvas ad en static posts, waaronder een foodshot van het winnende gerecht. Dankzij continue tracking kon de media strategie gedurende de campagne worden geoptimaliseerd. De online campagne werd met een big bang geïntroduceerd middels een groot kick-off event. Hugo Kennis nodigde online bekendheden zoals Kenzo Alvares, Tjindjara, Thomas Cox, Charie v/d Ligt, Omri Tindal en Yazzie Rose uit voor een avondvullend diner met entertainment. Inclusief photobooth, red carpet, een diner naar recept van de deelnemende foodies, een (Hugo) Kennis quiz en een speciaal optreden van Omri Tindal. Het event had als doel om zo veel mogelijk (social) impact te genereren bij de aftrap van de campagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken