FAST INTERNET

FAST INTERNET

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
UPC Nederland
Bureau
THEY
Jaar
2009
Paginanummer
146

Nominatie 2009

Doelstelling

UPC biedt het snelste internet van Nederland met snelheden vanaf 2 tot wel 120 Mb. De boodschap die overgebracht wordt is niet mis te verstaan: als je echt snel wilt zijn moet je bij UPC zijn.

Doelgroep

Alle huidige en potentiële abonnees binnen het UPC-verzorgingsgebied met een nadruk op mannen en vrouwen in de leeftijd 20-49 jaar.

Concept

Als je te hard roept dat je de snelste van het land bent kom je al gauw over als pocherig of arrogant. Daarnaast is het heel moeilijk de mogelijkheden van ultrasnel internet te visualiseren. We hebben dit probleem opgelost door gebruik te maken van de fantasiewereld van kinderen. We zien een stel kinderen tegen elkaar opbieden en hun fantasie de vrije loop laten over wat nou echt het snelste ter wereld is. Zo konden we op een over the top manier laten zien wat super-mega-ultra-snelheid nu precies inhoudt en dit op een sympathieke manier weer doorvertalen naar snelheid van de internetverbinding.

Media- en middelenstrategie

Vanwege de brede doelgroep heeft UPC gekozen voor het inzetten van media met een hoog bereik zodat we iedereen konden aanspreken. Vandaar dat deze campagne breed is ingezet en through-the-line is ondersteund door tv, radio, outdoor, print, online en in-store communicatie. Naast het aantrekken van nieuwe abonnees hebben wij ook onze bestaande klanten laten profiteren via direct mail.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken