Face the Elephant in the Room

Face the Elephant in the Room

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
DE VEGETARISCHE SLAGER
Bureau
GoSpooky
Jaar
2021
Paginanummer
60

Winnaar 2021

Doelstelling

Aandacht voor de ‘olifant in de kamer’ tijdens COP26 (de VN-Klimaattop in Glasgow).

Doelgroep

Iedereen die vindt dat de milieu-impact van vleesconsumptie erkend moet worden door wereldleiders bij het maken van klimaatplannen (door de vermindering van vleesconsumptie op te nemen als agendapunt én in nationale actieplannen).

Merkomschrijving

De Vegetarische Slager streeft ernaar de grootste en meest impactvolle slager ter wereld te worden. Met een breed scala aan plantaardig vleesch voor vleesliefhebbers die niets willen laten schieten, wil het een wereldwijde Voedselrevolutie ontketenen en het dier uit de voedselketen halen.

Concept

Dierlijk vlees is verantwoordelijk voor 60% van de broeikasgassen afkomstig van voedselproductie. De milieu-impact van vleesconsumptie is zo groot, dat het niet genegeerd kan worden bij het maken van klimaatplannen. Toch stond vleesconsumptie nergens op de agenda van COP26. Het is de zogeheten ‘olifant in de kamer’. En dus ondernam De Vegetarische Slager #ClimeatAction. Met de campagne ‘Face the Elephant in the Room’ riep De Vegetarische Slager – samen met volgers – wereldleiders op om de impact van vleesconsumptie niet langer te negeren en vermindering van vleesconsumptie in nationale actieplannen op te nemen.

Media- en middelenstrategie

De inzet van middelen was divers om een zo holistisch mogelijke campagne te realiseren. Met een AR-filter op Instagram kon iedereen een levensgrote olifant in de kamer laten verschijnen, de Verenigde Naties daarin taggen en de hashtag #ClimeatAction gebruiken. De oproep om het filter te gebruiken en te adresseren aan wereldleiders was op social media (paid en via influencers) en in print ads (full-page in de Volkskrant en in het NRC) te zien. Ministeries en parlementsleden werden aangeschreven via brieven en ook in Glasgow werd de boodschap ‘Face the Elephant in the Room’ verkondigd op een muurschildering vlak bij de klimaattop, gemaakt door een lokale artiest SMUG (met 225.000 volgers op Instagram). Diezelfde boodschap was op steenworp afstand van de COP26-locatie te zien op digitale billboards. Tijdens de klimaatmars in Amsterdam liep een levensgrote olifantenpop mee tussen duizenden actievoerders; een extra herinnering voor wereldleiders om de ‘olifant in de kamer’ onder ogen te komen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken